Peste 17000 de intervenții au fost efectuate de echipele de asistență medicală urgentă din toată țara, în perioada 16 – 23 noiembrie.

„La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6585 pacienți, dintre care 5737 maturi și 848 copii.
Cel mai frecvent, a fost solicitat Serviciul de Urgență pentru persoanele cu urgențe respiratorii – 4738 solicitări. Echipele AMU au deservit 1758 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA)”, informează
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

În această perioadă, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical calificat la 3067 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 51 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 2132 de cazuri, dintre care 244 de accidente vasculare cerebrale.

Urgențele traumatologice în total au constituit 1187 solicitări. În urma celor 57 de accidente rutiere produse pe traseele din țară au avut de suferit 80 persoane. Ulterior, 65 pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești.

Săptămâna trecută, echipele AMU din Chișinău și raioanele Telenești, Florești, Ungheni și Edineț au asistat șase nașteri în condiții de prespital, care au decurs fără complicații. Ulterior, mamele și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri medicale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!