/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Zeci de mii de intervenții, efectuate doar într-o săptămână de echipele de asistență medicală urgentă

missing
24 noiembrie 2020, ora 15:40

Peste 17000 de intervenții au fost efectuate de echipele de asistență medicală urgentă din toată țara, în perioada 16 – 23 noiembrie.

„La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6585 pacienți, dintre care 5737 maturi și 848 copii.
Cel mai frecvent, a fost solicitat Serviciul de Urgență pentru persoanele cu urgențe respiratorii – 4738 solicitări. Echipele AMU au deservit 1758 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA)”, informează
Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

În această perioadă, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical calificat la 3067 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 51 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 2132 de cazuri, dintre care 244 de accidente vasculare cerebrale.

Urgențele traumatologice în total au constituit 1187 solicitări. În urma celor 57 de accidente rutiere produse pe traseele din țară au avut de suferit 80 persoane. Ulterior, 65 pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești.

Săptămâna trecută, echipele AMU din Chișinău și raioanele Telenești, Florești, Ungheni și Edineț au asistat șase nașteri în condiții de prespital, care au decurs fără complicații. Ulterior, mamele și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri medicale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram