Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANPSC) a anulat contractul de achiziții publice privind procurarea a o sută de autobuze de la compania turcă care asamblează autovehicule ISUZU.

Primăria Chișinău informează că grupul de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor concursului privind achiziționarea lotului de 100 de autobuze pentru capitală, urmează să examineze hotărârea ANPSC prin care municipalitatea este obligată sa reevalueze ofertele companiei ISUZU (desemnată câștigătorul licitației) și companiei BMC participante la concurs.

Hotărârea ANPSC a fost emisă în baza contestațiilor depuse de ceilalți participanți la licitație privind modul de desemnare a ofertantului câștigător, iar municipalitatea să reevalueze ofertele în termen 15 zile luând în considerare constatările din partea motivată a deciziei.

În acest context, primarul Ion Ceban a declarat că reprezentanții grupului de lucru la nivel municipal, precum și alți responsabili vizați în acest proces urmează să se convoace pentru a identifica soluțiile necesare, în contextul în care Chișinăul are nevoie stringentă de suplinirea unităților de transport public pe rutele urbane și interurbane.

„Am aflat cu surprindere că suntem puși în situația să reevaluăm ofertele, în timp ce la nivel de municipalitate a fost respectată legislația în vigoare, iar procedurile privind desfășurarea licitației au fost transparente”, a menționat edilul capitalei.

Totodată, ANPSC a respins ca nefondată contestația depusă de compania MAZ, cu privire la descalificarea de participare la concurs, în baza deciziei grupului de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor.

E de menționat că municipalitatea a lansat la finele lunii iulie, curent, concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 270 milioane de lei. Deschiderea ofertelor licitației a avut loc la 10 septembrie 2020. La concurs au fost depuse patru oferte din partea companiilor producătoare: MAZ (Belarus), BMC (România), ISUZU (Turcia), OTOKAR (Turcia).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!