/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Colorează lumea în oranj”: A fost lansată campania „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” 

missing
25 noiembrie 2020, ora 17:20

„Uniți împotriva violenței”. Este sloganul campaniei „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”, care a fost lansată astăzi în Republica Moldova, când este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

Campania este axată pe importanța prevenirii violenței, precum și pe disponibilitatea serviciilor destinate supraviețuitoarelor violenței, acestea fiind esențiale în contextul COVID-19.

În cadrul campaniei, Organizația Națiunilor Unite în Moldova, împreună cu Guvernul Republicii Moldova, Parlamentul, organizațiile societății civile și comunitățile internaționale, cu motto-ul campaniei globale „Colorează lumea în oranj: Finanțează, Răspunde, Prevină, Colectează!” și cu sloganul local „Uniți împotriva violenței”, planifică să organizeze un șir de activități online și offline, precum și campanii în mass-media și pe rețelele de socializare, în vederea combaterii stereotipurilor de gen, sensibilizării populației cu privire la importanța disponibilității serviciilor esențiale destinate supraviețuitoarelor violenței și încurajării femeilor care suferă din cauza violenței să vorbească și să raporteze cazurile de violență.

Conform datelor disponibile din raportul de apeluri privind Linia de Încredere pentru Femei și Fete, administrat de Centrul Internațional „La Strada”, de la începutul pandemiei numărul femeilor care au raportat cazuri de violență a crescut cu 35%. Femeile supraviețuitoare ale violenței au nevoie în principal de produse de primă necesitate și bani, de un adăpost și de acces la asistență medicală, servicii de asistență psihologică și juridică.

În Republica Moldova, această campanie se organizează de 19 ani consecutiv de către Guvernul Republicii Moldova, autoritățile locale, organizațiile internaționale și societatea civilă. Culoarea campaniei este oranj, aceasta fiind un simbol al viitorului luminos pentru fiecare femeie și fată.

Foto: ONU Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram