„Uniți împotriva violenței”. Este sloganul campaniei „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”, care a fost lansată astăzi în Republica Moldova, când este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

Campania este axată pe importanța prevenirii violenței, precum și pe disponibilitatea serviciilor destinate supraviețuitoarelor violenței, acestea fiind esențiale în contextul COVID-19.

În cadrul campaniei, Organizația Națiunilor Unite în Moldova, împreună cu Guvernul Republicii Moldova, Parlamentul, organizațiile societății civile și comunitățile internaționale, cu motto-ul campaniei globale „Colorează lumea în oranj: Finanțează, Răspunde, Prevină, Colectează!” și cu sloganul local „Uniți împotriva violenței”, planifică să organizeze un șir de activități online și offline, precum și campanii în mass-media și pe rețelele de socializare, în vederea combaterii stereotipurilor de gen, sensibilizării populației cu privire la importanța disponibilității serviciilor esențiale destinate supraviețuitoarelor violenței și încurajării femeilor care suferă din cauza violenței să vorbească și să raporteze cazurile de violență.

Conform datelor disponibile din raportul de apeluri privind Linia de Încredere pentru Femei și Fete, administrat de Centrul Internațional „La Strada”, de la începutul pandemiei numărul femeilor care au raportat cazuri de violență a crescut cu 35%. Femeile supraviețuitoare ale violenței au nevoie în principal de produse de primă necesitate și bani, de un adăpost și de acces la asistență medicală, servicii de asistență psihologică și juridică.

În Republica Moldova, această campanie se organizează de 19 ani consecutiv de către Guvernul Republicii Moldova, autoritățile locale, organizațiile internaționale și societatea civilă. Culoarea campaniei este oranj, aceasta fiind un simbol al viitorului luminos pentru fiecare femeie și fată.

Foto: ONU Moldova

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!