/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Tradiția de Ziua Recunoştinţei continuă: Trump a ales să-l graţieze pe curcanul Corn

missing
25 noiembrie 2020, ora 09:42

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a participat marţi la ceremonia anuală de graţiere a unui curcan cu ocazia celebrării Zilei Recunoştinţei (Thanksgiving), conferind un aer de normalitate unei perioade post-electorale destul de turbulente, informează DPA, scrie Agerpres.

Dintre cei doi curcani care se plimbau prin grădina de trandafiri a Casei Albe, Corn (Porumb) şi Cob (Cocean), Donald Trump a ales să-l graţieze pe Corn.

„Corn, îţi acord graţiere completă!” i-a spus Trump curcanului. „Vreau să urez fiecărui american o Zi a Recunoştinţei fericită şi sănătoasă”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

„Suntem astăzi aici pentru a continua o îndrăgită tradiţie anuală, graţierea prezidenţială oficială a unui curcan foarte, foarte norocos, pentru că Ziua Recunoştinţei este o zi foarte specială pentru curcani, probabil că pentru cea mai mare parte a lor nu este una foarte bună”, a adăugat el.

Tradiţia anuală a graţierii unui curcan cu ocazia sărbătoririi Zilei Recunoştinţei a început, se pare, în perioada în care Abraham Lincoln era preşedinte, în anii 1860.

Au mai fost prezenţi la eveniment prima doamnă Melania Trump, fiica preşedintelui, Ivanka şi soţul acesteia, Jared Kushner.

Donald Trump a organizat puţine evenimente publice în perioada de după alegerile din 3 noiembrie, pe care le-a pierdut.

Foto: First Lady Melania Trump/Facebook

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram