/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

O nouă metodologie de calculare a tarifelor pentru distribuția gazelor naturale, aprobată de ANRE 

25 noiembrie 2020, ora 09:33

Proiectul privind o nouă metodologie de calculare, de aprobare şi de aplicare a tarifelor reglementate pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale a fost aprobat de ANRE. 

Conform proiectului, tarifele pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale se determină diferențiat, în funcție de nivelul presiunii în rețelele de distribuție a gazelor naturale la care sunt racordate instalațiile de gaze naturale ale consumatorilor finali sau alți operatori de sistem.

„Ajustarea tarifelor în decursul anului va fi posibilă doar dacă există factori obiectivi ce nu pot fi controlați de operatorii sistemelor de distribuție (OSD), care justifică o astfel de ajustare și care duc la o deviere mai mare de 5% din costul anual de distribuție stabilit în tarife. Completările efectuate au adus claritate referitor la procedura de includere a costurilor de bază în scopuri tarifare, la prima etapă de aprobare a costurilor de bază sau la aprobarea costurilor de bază noi, pentru titularii de licență existenți”, explică Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

„Noile prevederi metodologice vor duce la asigurarea funcționării eficiente a rețelelor de distribuție a gazelor naturale și asigurarea viabilității financiare a operatorilor sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin stabilirea tarifelor pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale în baza cheltuielilor strict necesare pentru desfășurarea activității, cu excluderea din calcul a tuturor costurilor și cheltuielilor economic nejustificate”, mai precizează reprezentanții ANRE.

A mai fost aprobat și Regulamentul privind admiterea în exploatare a instalațiilor electrice, care prevede norme și reguli clare de admitere în exploatare a instalațiilor electrice, reguli ce vor permite organizarea în cel mai eficient și optimal mod amenajarea instalațiilor electrice noi și reconstruite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram