În 75 de lăcașuri de cult din țară, în ultimele șapte zile au fost depistate cazuri în care slujbele s-au desfășurat în interior, cu un număr sporit de persoane, încălcânduse astfel măsurile impuse pe timp de pandemie de către autorități. Anunțul a fost făcut de către șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) Marin Maxian, în cadrul unui briefing de presă organizat de către Ministerul Sănătății pe 25 noiembrie. 

„Situația nu este mai bună și în instituțiile de cult. Din cele peste 1 382 de instituții de cult, în 75 slujbele s-au desfășurat în interior cu participarea unui număr sporit de persoane. Nu au fost respectate măsurile elementare de protecție, vorbim de masca de protecție și după caz mânușile”, a spus Marin Maxian.

Republica Moldova a depășit bilanțul de 100 de mii de cazuri de COVID-19. Miercuri, 25 noiembrie, au fost înregistrate alte 1 570 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Din nefericire, alte 21 de persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus. Bilanțul celor decedați a ajuns la 2 209 cazuri.

Vezi și:

Numărul amenzilor aplicate de Poliție, după ce masca de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice în Chișinău

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!