Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova, E.S., Anatolii Kalinin. Oficialii au discutat despre intensificarea și consolidarea relațiilor comercial – economice.

Au fost discutate proiectele comune privind cooperația de producere și dezvoltarea infrastructurii în Republica Moldova. De asemenea, au fost abordate mai multe subiecte ce țin de comerțul extern bilateral.

Ambasadorul Kalinin a menționat că până la sfârșitul lunii urmează să fie livrat un lot de 10 troleibuze articulate, procurate de primăria Chișinău. Primele unități de transport, produse în Belarus și asamblate la Chișinău, deja circulă pe străzile capitalei.

Totodată, prim-ministrul a îndemnat companiile din Belarus să examineze oportunitățile investiționale în Republica Moldova pe care le oferă cele 18 Platforme Industriale Multifunționale.

Republica Moldova are semnate cu Republica Belarus 113 acorduri bilaterale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!