Partidul Socialiștilor din Republica Moldova urmează să aibă o întâlnire cu președintele raionului Fălești, după ce acesta ar fi fost prins în stare de ebrietate la volan. În același timp, PSRM condamnă acțiunile de filaj în stilul serviciilor secrete, în raport cu socialiștii.

„În legătură cu cazul președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, sunt câteva elemente la care trebuie să atragem atenția. Mai întâi de toate, PSRM cheamă toți cetățenii la responsabilitate, indiferent de culoarea politică ori funcția deținută. Conducerea mijlocului de transport, după consumarea băuturilor alcoolice, este nu doar interzisă, dar și condamnabilă. Urmează să avem o întâlnire cu președintele raionului Fălești, pentru a afla detaliile cazului dat și dacă într-adevăr era la volan sub influența alcoolului. În funcție de informațiile obținute vor urma acțiuni conforme statutului formațiunii noastre”, se arată într-un comunicat al fracțiunii.

În același timp, PSRM a condamnat acțiunile de filaj în stilul serviciilor secrete, în raport cu socialiștii: „Din păcate, în ultimele luni vedem tot mai multe acțiuni ilegale de filaj, cu ulterioară implicare a unor media angajate politic. Facem apel la oponenții politici, dar și la cei care sunt implicați în aceste acțiuni abuzive, să renunțe la ele. În caz contrar, sunt pasibili de tragere la răspundere pentru acțiunile ilegale”.

Amintim că, ieri, 24 noiembrie, președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, ar fi fost prins băut la volan de către jurnaliștii NordNews. Inițial acesta a fost surprins la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale – RM A 138, în apropierea satului Răuțel, vizavi de o stația PECO.

Alesul poporului a negat cu vehemență că ar fi servit alcool înainte să se așeze la volanul mașinii,

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!