Fostul selecționer al naționalei noastre, tot el fost deținător al trofeului Ligii Campionilor, Igor Dobrovolschi, este din nou subiect de discuție pentru fanii din Rusia. Acesta a fost eroul unui interviu, pe YouTube, realizat de cel mai renumit vlogger al rușilor, cu profil sportiv. În nici 24 de ore, filmulețul a depășit 350 de mii de vizionări. Dobrovolschi a povestit despre anii săi de tinerețe și de glorie, dar și despre aceea cum era dorit de cele mai puternice echipe ale lumii.

„Cum e posibil în Moldova să joci fotbal, când ești înconjurat de așa frumusețe și, practic, din orice poți face vin?
– De asta și ne chinuim..”.

Un vlogger din Rusia, cu peste un milion de abonații pe YouTube, a realizat un filmuleț despre cei trei fotbaliști ruși, care au triumfat în Liga Campionilor. I-a mai avut ca invitați pe Dmitri Alenichev, campion cu FC Porto și Vladimir But, campion cu Dortmund. Dar, ”cireașa de pe tort” a fost Igor Dobrovolschi, fost exponent al lui Olympique Marseille, cândva cea mai puternică echipă din lume.

Dobrovolschi a povestit mai multe despre aventura sa la Marseille și despre prietenia cu ”gigantul” fotbalului, Rudi Voller, care i-a fost coleg, în Franța.

IGOR DOBROVOLSCHI, ANTRENOR, DINAMO-AUTO: „Am plecat cu el într-un restaurant rusesc și am băut niște vodka. Apoi, mi-a zis că nu a mai gustat vreodată așa băutură tare”.

Dobrovolschi a povestit și despre cum a fost aproape de un transfer la Real Madrid.

IGOR DOBROVOLSCHI, ANTRENOR, DINAMO-AUTO:

„- Vă mutați la spaniolii de la Castellon. Sunteți numărul 1 acolo. Vă reușește totul, dar echipa retrogradează. E adevărat că, după acel sezon, v-au dorit chiar și cei de la Real?
– Da, șapte cluburi m-au dorit.
– Dobrovolschi putea merge la Real! Este ceva senzațional”!

Vloggerul rus s-a întâlnit cu Dobrovolschi în două locații diferite: la Chișinău și la Tiraspol. Fostul mare fotbalist rus și sovietic, care în prezent este și cetățean al Republicii Moldova, trăiește la noi în țară deja de mulți ani.

IGOR DOBROVOLSCHI, ANTRENOR, DINAMO-AUTO: „– E plăcut să știu că nu-s uitat la Moscova. Nu am mai fost acolo de vreo 30 sau 25 de ani, sigur. Aici, am lucrat. Am fost șase ani antrenorul echipei naționale”.

Igor Dobrovolschi a fost campion olimpic, pe timpul Uniunii Sovietice, în 1988. În 1990, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al sovieticilor și, tot atunci, a triumfat la Campiontul Mondial de tineret. În 1993, s-a impus cu Olympique Marseille, în Liga Campionilor. Ulterior, a mai evoluat în Spania, la Atletico Madrid, și în Germania, la Fortuna Dusseldorf.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!