/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Țeavă veche pe stradă nouă. Recent renovată, strada Albișoara a fost inundată, după ce s-a spart o țeavă

missing
25 noiembrie 2020, ora 20:47

Proaspăt renovată, strada Albișoara a fost, astăzi, zona unor inundații de proporții, chiar dacă peste capitală nu a căzut niciun strop de ploaie. Șuvoaiele au dezbătut o bucată de trotuar, și acesta proaspăt așternut, iar locuitorii din sectorul Centru au rămas fără apă potabilă la robinet. Totul s-a întâmplat, după ce a cedat o țeavă de dimensiuni mari. Autoritățile municipale se scuză și spun că țeava respectivă a fost schimbată în 2014. Ei dau asigurări că avaria de astăzi nu a provocat daune, chiar dacă o bucată de trotuar a fost spălată, iar în asfalt s-a format un crater.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Craterul s-a format în intersecția străzilor Albișoara cu Vasile Alecsandri. După cum vedem, o bucată de trotuar a fost distrus, iar șuvoaiele de apă au cărat pavajul pe carosabil.”

Timp de câteva minute, după ce s-a spart țeava, în unele locuri nivelul apei părea să depășească jantele mașinilor. Chiar dacă muncitorii de la Apă Canal au închis robinetul, după asta, încă minute bune apa țâșnea de sub trotuar ca din havuz.

Șuvoaiele de apă au dat bătăi de cap șoferilor care circulau cu dificultate, dar și pietonilor.

“La noi, tot timpul așa se face: mai întâi fac, apoi repară. Banii se duc din buzunarul nostru.”

Pentru a rezolva problema, au venit muncitorii de la Apă Canal, dar și cei de la Regia Exdrupo.

S-a bătut cu pietriș. – Sunt mici găurile? – Nu, e multă apă a venit mult pietriș și s-a astupat.”

Puțin mai târziu, și-a făcut apariția și viceprimarul Ilie Ceban. Acesta a încercat să explice, din ce cauză s-ar fi produs avaria.

ILIE CEBAN, VICEPRIMAR: – Cum se întâmplă că se toarnă asfaltul fără să fie schimbate țevile, pentru că nu este prima dată? – Țeava este din 2014, este o țeavă relativ nouă și era evaluată ca o țeavă bună, poate să se întâmple oriunde în oraș.”

Nu este pentru prima dată când, în capitală, se întâmplă astfel de avarii. Săptămâna trecută, un crater s-a format în mijlocul străzii Alexandru cel Bun, după ce, la fel, a cedat o țeavă. Anterior, primarul general, Ion Ceban, le-a arătat din deget celor de la Apă Canal. Astăzi, edilul capitalei a dat asigurări că urmările avariei de pe Albișoara vor fi înlăturate în cel mai scurt timp.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram