Cetățenii din Mincenii de Jos, Horodiște, Lalova, Țîpova și orașul Rezina beneficiază de un drum nou lucrările căruia au fost efectuate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională, finanțat din bugetul statului prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier.

Astăzi, a fost organizată ședința de recepție la terminarea lucrărilor de reabilitare și conectare a drumului local la drumul național și coridorul regional au fost finalizate, iar o comisie de specialitate s-a reunit la fața locului pentru a constata realizarea lucrărilor prevăzute în contract.

Directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Viorel Jardan, a descris activitățile realizate în cadrul proiectului, precizând că: „Suma totală pentru realizarea lucrărilor constituie circa 79, 7 milioane de lei. Banii au fost alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Fondul Rutier. Din sursele financiare alocate au fost asfaltați 20 km de drum și reabilitate 15 podețe. Obiectivul a fost de a reabilita rețeaua de drumuri locale și regionale și a asigura accesul la cele șase localități cu potențial turistic: Mincenii de Jos, Horodiște, Lalova și Țîpova”

La eveniment a participat Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ghenadie Iurco, împreună cu administrația locală de nivelul I și II, responsabilii de la Agenția de Dezvoltare Regională și agentul economic ce a îndeplinit lucrările.

Secretarul de Stat i-a salutat pe cei prezenți la ședința de recepție a lucrărilor terminate, și-a exprimat aprecierea pentru proiectul finalizat, lucrările efectuate, menționând importanța reabilitării unui drum regional.

„Felicitări Consiliului Raional Rezina, primăriilor implicate, responsabililor de la Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), operatorilor economici antrenați în acest exercițiu, pentru conlucrarea eficientă și buna desfășurare a proiectului. Cu siguranță, reabilitarea și modernizarea acestor 20 km de drumuri publice vor avea și un impact pozitiv pentru că vor facilita accesul spre localitățile izolate cu potențial turistic din raionul Rezina, spre obiectivele turistice din satul Lalova și Mănăstirea Țîpova. De asemenea, drumul va îmbunătăți accesul spre piețele regionale și locale, contribuind direct la creșterea eficienței activității economice, precum și vor facilita mobilitatea populației, a serviciilor și a bunurilor”, a menționat Secretarul de Stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!