/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Fără adresa de domiciliu și identificarea personală. CSM vrea să excludă unele date cu caracter personal din deciziile sale

missing
26 noiembrie 2020, ora 11:11

Consiliul Superior al Magistraturii vrea să mofice regulamentul după care activează în partea ce ține de respectarea regimului de date cu caracter personal. Mai exact, vrea să excudă din hotărârile CSM în materie disciplinară a unor date cu caracter persoanal. Despre aceasta s-a discutat la ședința CSM de astăzi.

Se propune să fie excluse din hotărârile CSM datele despre locul și data de naștere a persoanelor, domiciliul, reședința, număr de telefon, identificarea persoanlă, asigurarea medicală, socială, date bancare, date despre sănătate, adresa de e-mail.

Președinta CSM, Angela Motuzoc, a propus pentru discuții un proiect în acest sens. „Este un proiect pe care astăzi îl prezint succint. Ne rămâne ca o temă pentru acasă ca dumneavoastră să veniți și cu alte opinii și sugestii pentru îmbunătățirea acestui cadru normativ și la următoarea ședință, dacă avem un consens pe 3 decembrie, deja să examinăm aceste modificări care sunt propuse”, a declarat președinta Consiliului.

Potrivit ei, aceste date urmează să fie excluse din hotărârile CSM „ pentru a nu putea fi identificate acele părți cărora li se lezează drepturile prin publicarea hotărârilor”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram