/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO/ Ar fi încercat să mituiască un angajat ANSA cu 50 de mii de lei. Un om de afaceri, reținut de CNA

missing
26 noiembrie 2020, ora 09:15

Un om de afaceri a fost denunţat la Centrul Național Anticorupție (CNA) de un angajat al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) după ce ar fi încercat să-l mituiască cu 50 de mii de lei. Banii i-ar fi fost propuși pentru a trece cu vederea mai multe nereguli legate de executarea unui proiect privind vaccinarea vulpilor contra rabiei, executat de compania omului de afaceri.

Astfel, în urma unei licitații, organizate de ANSA, agentul economic a câștigat proiectul, în cadrul căruia a achiziționat vaccin antirabic pentru campania de vaccinare a vulpilor – procedură desfășurată în două etape, primăvara şi toamna. Conform obligațiunilor contractuale, după finalizarea vaccinării, angajatul ANSA urma să întocmească un raport cu privire executarea calitativă a lucrărilor și distribuirea întregii cantități de vaccin, iar agentul economic să încaseze banii pentru servicii.

Însă, în procesul pulverizării vaccinului, peste 20 de mii de doze ar fi ratat ținta şi ar fi ajuns în lacuri sau localități. Prin urmare, această cantitate de vaccin, în valoare de peste 20 de mii de euro, trebuia să fie exclusă din suma pe care urma s-o încaseze agentul economic din proiect. Pentru a nu pierde acești bani, omul de afaceri i-ar fi propus angajatului ANSA 50 de mii de lei mită ca să falsifice raportul final de recepționare a serviciilor și să nu includă cantitatea de vaccin ratată.

În urma denunțului angajatului ANSA, a fost pornită o cauză penală pentru corupere activă. Omul de afaceri a fost reținut și escortat la CNA pentru audieri, ulterior fiind plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare până la șase ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram