/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Lucrările de construcție a apeductului magistral Prut-Fălești au fost finalizate. Proiectul a costat peste 35 de milioane de lei

26 noiembrie 2020, ora 15:54

Lucrările de construcție-montaj a apeductului magistral Prut-Fălești, cu o lungime de circa 18 km, au fost finalizate. Apa din râul Prut a ajuns la stația de tratare a apei din orașul Fălești. Valoarea totală a lucrărilor a constituit circa 35,15 milioane de lei, banii fiind alocați din bugetul statului prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

În perspectivă, proiectul prevede crearea condițiilor pentru conectarea la apeduct a încă 69 de localități din raionul Fălești și 5 localități din raioanele Ungheni și Glodeni.

Construcția apeductului a avut loc în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Următorul obiectiv al ADR Nord este ca apa potabilă să ajungă în casele locuitorilor orașului Fălești și acest lucru urmează să fie realizat în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii se menționează că prin realizarea acestui proiect de dezvoltare regională s-a urmărit crearea soluțiilor locale și regionale pe termen mediu și lung pentru asigurarea cu apă potabilă din râul Prut a locuitorilor orașului Fălești, contribuind astfel la dezvoltarea economică, protecția mediului și la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Noul apeduct Prut-Fălești, reconstruit în cadrul noului proiect implementat de ADR Nord, are capacitatea să alimenteze cu apă potabilă întreg raionul Fălești.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram