Lucrările de construcție-montaj a apeductului magistral Prut-Fălești, cu o lungime de circa 18 km, au fost finalizate. Apa din râul Prut a ajuns la stația de tratare a apei din orașul Fălești. Valoarea totală a lucrărilor a constituit circa 35,15 milioane de lei, banii fiind alocați din bugetul statului prin Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

În perspectivă, proiectul prevede crearea condițiilor pentru conectarea la apeduct a încă 69 de localități din raionul Fălești și 5 localități din raioanele Ungheni și Glodeni.

Construcția apeductului a avut loc în cadrul proiectului de dezvoltare regională „Asigurarea orașului Fălești cu apă din râul Prut 2”, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Următorul obiectiv al ADR Nord este ca apa potabilă să ajungă în casele locuitorilor orașului Fălești și acest lucru urmează să fie realizat în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii se menționează că prin realizarea acestui proiect de dezvoltare regională s-a urmărit crearea soluțiilor locale și regionale pe termen mediu și lung pentru asigurarea cu apă potabilă din râul Prut a locuitorilor orașului Fălești, contribuind astfel la dezvoltarea economică, protecția mediului și la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Noul apeduct Prut-Fălești, reconstruit în cadrul noului proiect implementat de ADR Nord, are capacitatea să alimenteze cu apă potabilă întreg raionul Fălești.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!