/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Mii de oameni s-au adunat la palatul prezidențial din Buenos Aires unde a fost depus sicriul cu Maradona

missing
26 noiembrie 2020, ora 12:21

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian care a decedat miercuri la vârsta de 60 de ani, a fost depus la Casa Rosada, palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul. Imediat, sute de oameni s-au strâns acolo, deși nu puteau încă să intre în clădire, potrivit imaginilor publicate de presa locală, scrie digi24.ro.

Actualizare 11:50. La Buenos Aires, mii de oameni așteaptă să-i aducă un ultim omagiu lui Diego Armando Maradona, la o oră după ce publicului larg i-a fost permis accesul în palatul prezidențial. Din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile au luat măsuri speciale, iar fiecare persoană are doar câteva secunde la dispoziție pentru a trece prin fața sicriului.

Sicriul în care se află Maradona a fost transportat într-o ambulanţă, însoţită un important dispozitiv de securitate. Sute de oameni se aliniau deja în faţa palatului pentru a-şi putea lua rămas bun de la campionul mondial din 1986, care a murit la vârsta de 60 ani, în urma unei crize cardiace.

Fanii lui Maradona îi vor putea aduce un ultim omagiu idolului lor joi, între orele locale 06:00 şi 16:00, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Preşedinţia argentiniană, transmite Agerpres.

Fosta soţie a lui Maradona, Claudia Villafane, şi cele două fiice ale lor, Dalma şi Gianinna, au sosit la Casa Rosada cu puţin înainte de miezul nopţii.

În urma lor au venit preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia, precum şi jucători activi şi retraşi, în special coechipieri ai lui Maradona care au luat parte la epopeea Cupei Mondiale din 1986, câştigată de naţionala Albiceleste în Mexic. Toate aceste persoane şi-au putut lua rămas bun de la legendarul fotbalist înainte de a se permite accesul publicului în palat.

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu naţional după moartea lui Maradona, idolul unei ţări răvăşite acum de durere.

Decesul lui Diego Maradona s-a produs miercuri la prânz, în urma unui atac de cord, la domiciliul său de la periferia nordică a capitalei Buenos Aires.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram