/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Un deputat propune alocarea ajutorului de șomaj patentarilor, în cazul în care piețele se vor închide iar

26 noiembrie 2020, ora 13:26

Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc a inițiat un proiect de lege care are drept scop susținerea patentarilor prin alocarea asistenței de șomaj în cazul în care pe viitor vor surveni situații când piețele vor fi închise, iar patentarii își vor pierde singura sursa de existență pentru ei și familiile lor.

„Astăzi am insistat ca acest proiect să fie inclus în prima lectură. Cu regret nu a fost suficient un singur vot ca să fie inclus pe ordinea de zi. Săptămâna viitoare vom insista în cadrul comisiei ca să fie discutat acest proiect, ca să primim raportul și să solicităm iarăși includerea pe ordinea de zi. Astfel ca, în cazul în care Guvernul va decide iarăși să sisteze activitatea piețelor, patentarii să aibă o sursă de existență pe această perioadă, să primească ajutor de șomaj în mărimea căruia este stabilită de către Guvern”, a declarat Liviu Vovc pe 26 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă, la Parlament.

În acest an, pe perioada stării de urgență a fost sistată activitatea piețelor, iar peste 12 mii de patentari au rămas fără sursa de bază de existență. În prezent, ajutorul de șomaj pentru o lună este de 2 775 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram