Președintele în exercițiu Igor Dodon anunță că Partidul Socialiștilor, liderul neformal al căruia este, va susține un Guvern propus de președinta aleasă Maia Sandu. Potrivit lui, aceasta în cazul în care Sandu își va asuma responsabilitatea pentru soarta țării. 

Ca să fie și mai clar, PSRM este gata să susțină un guvern propus de doamna Maia Sandu, în cazul în care dânsa este gata într-adevăr să își asume responsabilitatea pentru soarta țării și a cetățenilor și crede că poate gestiona criza mai bine decât actualul guvern. Ca urmare, nu trebuie pierdut timpul până la instalarea de jure în funcția de președinte, fiindcă doamna Maia Sandu și PAS își pot asuma chiar acum responsabilitatea pentru conducerea țării, așa cum au anunțat că doresc”, a menționat Dodon.

Totodată, Igor Dodon susține că actualmente în Parlament nu există vreo majoritate parlamentară și PSRM împreună cu deputații PAS ar putea să formeze o majoritate, deși crede puțin probabil acest scenariu. „O îndemnăm pe doamna Maia Sandu să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracțiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine dumneaei, să creeze un nou Guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate și să-și realizeze programul electoral”, a declarat Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!