/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon: „PSRM este gata să susțină un Guvern propus de președinta Maia Sandu”

27 noiembrie 2020, ora 10:32

Președintele în exercițiu Igor Dodon anunță că Partidul Socialiștilor, liderul neformal al căruia este, va susține un Guvern propus de președinta aleasă Maia Sandu. Potrivit lui, aceasta în cazul în care Sandu își va asuma responsabilitatea pentru soarta țării. 

Ca să fie și mai clar, PSRM este gata să susțină un guvern propus de doamna Maia Sandu, în cazul în care dânsa este gata într-adevăr să își asume responsabilitatea pentru soarta țării și a cetățenilor și crede că poate gestiona criza mai bine decât actualul guvern. Ca urmare, nu trebuie pierdut timpul până la instalarea de jure în funcția de președinte, fiindcă doamna Maia Sandu și PAS își pot asuma chiar acum responsabilitatea pentru conducerea țării, așa cum au anunțat că doresc”, a menționat Dodon.

Totodată, Igor Dodon susține că actualmente în Parlament nu există vreo majoritate parlamentară și PSRM împreună cu deputații PAS ar putea să formeze o majoritate, deși crede puțin probabil acest scenariu. „O îndemnăm pe doamna Maia Sandu să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracțiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine dumneaei, să creeze un nou Guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate și să-și realizeze programul electoral”, a declarat Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram