/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

După SIS și Poliția susține că nu a descurajat primarii să participe la protest

missing
27 noiembrie 2020, ora 14:47

Poliția infirmă acuzațiile reprezentanților Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova cu privire la intimidarea și descurajarea aleșilor locali de a participa la acțiunea de protest organizată de către aceștia la 27 noiembrie curent. Despre aceasta Poliția a declarat într-un comunicat de presă.

„Nu au fost înregistrate astfel de cazuri. Suntem instituția care are obligația să asigure ordinea publică și securitatea fiecărui cetățean, să identifice factorii și condițiile care pot pune în pericol persoanele”, se arată într-un comunicat al Poliției

Precizăm că, ieri Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui declara că primarii din mai multe localități ar fi fost sunați de către organele de forță și descurajați să participe la protestul de astăzi mâine în legătură cu plafonărea taxelor locale.

„În legătură cu acțiunile de protest organizate de CALM pe data de 27 noiembrie, împotriva plafonării taxelor locale, vin tot mai multe semnale despre implicate organelor de forță pentru a descuraja participarea primărilor la acest eveniment. Primarii sunt sunați de către reprezentanții INP și SIS. Organele de forță sună primarii și se interesează dacă primarii vor participa la acțiunile de protest”, a declarat Viorel Furdui.

Anterior și Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a dezmințit informațiile lansate de către reprezentanții CALM.

Amintim că, un grup de primari de sate și orașe din Republica Moldova au ieșit astîzi, 27 noiembrie, la protest. Funcționarii publici sunt nemulțumiți de proiectul bugetului pentru anul 2021, pe care îl propune Guvernul. În special, primarii se referă la plafonarea taxelor, care este prevăzută în proiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram