Război în Ucraina, ziua 171: Apelul autorităților din Energodar. Slovacia livrează Ucrainei patru obuziere Zuzana

politic

Exploatarea substanțelor minerale utile va fi investigată de o comisie parlamentară de anchetă

27 noiembrie 2020, ora 15:35
Distribuie:

Și exploatarea substanțelor minerale utile va fi investigată de către o comisie specială parlamentară. Deputații au votat în ședința de astăzi pentru crearea Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile. 

Autorii proiectului susțin că în adresa organelor de lucru ale Parlamentului au parvenit în repetate rânduri sesizări în care se invocă faptul că, prin activități presupus ilegale, de către anumiți agenți economici se exploatează resurse minerale utile, se folosesc irațional resurse naturale, precum și se efectuează extragerea calcarului pe terenuri agricole fără schimbarea destinației acestora și fără compensarea pierderilor pentru scoaterea acestora din circuitul agricol, cu încălcarea limitelor perimetrului minier, în lipsa proiectelor tehnice, schemelor tehnologice, planurilor de dezvoltare a lucrărilor miniere și proiectelor de recultivare a terenurilor.

Comisia de anchetă este compusă din deputați ai tuturor fractiunilor parlamentare, care vor evalua cadrul legal existent, ce reglementează domeniul și carențele generate de acesta.

Din Comisie fac parte: Radu Mudreac, Mihail Paciu, Nicolae Ciubuc, Violeta Ivanov, Grigore Repesciuc, Lilian Carp, Alexandru Slusari, Veronica Roșca și Vladimir Cebotari. Președintele Comisiei a fost ales Nicolae Ciubuc.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram