Și exploatarea substanțelor minerale utile va fi investigată de către o comisie specială parlamentară. Deputații au votat în ședința de astăzi pentru crearea Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile. 

Autorii proiectului susțin că în adresa organelor de lucru ale Parlamentului au parvenit în repetate rânduri sesizări în care se invocă faptul că, prin activități presupus ilegale, de către anumiți agenți economici se exploatează resurse minerale utile, se folosesc irațional resurse naturale, precum și se efectuează extragerea calcarului pe terenuri agricole fără schimbarea destinației acestora și fără compensarea pierderilor pentru scoaterea acestora din circuitul agricol, cu încălcarea limitelor perimetrului minier, în lipsa proiectelor tehnice, schemelor tehnologice, planurilor de dezvoltare a lucrărilor miniere și proiectelor de recultivare a terenurilor.

Comisia de anchetă este compusă din deputați ai tuturor fractiunilor parlamentare, care vor evalua cadrul legal existent, ce reglementează domeniul și carențele generate de acesta.

Din Comisie fac parte: Radu Mudreac, Mihail Paciu, Nicolae Ciubuc, Violeta Ivanov, Grigore Repesciuc, Lilian Carp, Alexandru Slusari, Veronica Roșca și Vladimir Cebotari. Președintele Comisiei a fost ales Nicolae Ciubuc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!