/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Liderul belarus Lukaşenko a declarat că nu se va mai afla la cârma statului, după adoptarea noii Constituții

missing
27 noiembrie 2020, ora 15:34

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a spus că nu se va mai afla la cârma statului, după adoptarea noii Constituții, transmite ria.ru.

„Textul Constituției nu va fi scris astfel încât să-mi convină mie. Odată cu adoptarea noii Constituții, eu nu voi mai fi președinte. Nu vă mai faceți griji, treceți calm peste aceasta”, a spus Aleksandr Lukaşenko.

Liderul belarus a mai declarat că nu va accepta ca după adoptarea noii Constituții, cineva să falsifice sau să compromită alegerile în baza noii Legi fundamentale.

„Chiar dacă rezultatele nu vor fi acelea pe care mi-aș fi dorit. De ce? Pentru că poporul belarus trebuie să treacă prin ceea ce trebuie să treacă. Este mai bine acum, fără război, mai rău dacă acest război va fi provocat de către cineva din exterior”, a spus Lukaşenko.

Anterior, liderul belarus a declarat că proiectul actualizat al Constituției va fi supus discuției publice la începutul anului 2021. După cum a precizat șeful statului, se pregătește cea de-a treia ediție, întrucât cele două prezentate anterior nu i-a convenit.

Protestele în masă continuă în Belarus în urma rezultatelor alegerilor prezidențiale din august, care l-au dat pe Aleksandr Lukaşenko câștigător.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram