Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a spus că nu se va mai afla la cârma statului, după adoptarea noii Constituții, transmite ria.ru.

„Textul Constituției nu va fi scris astfel încât să-mi convină mie. Odată cu adoptarea noii Constituții, eu nu voi mai fi președinte. Nu vă mai faceți griji, treceți calm peste aceasta”, a spus Aleksandr Lukaşenko.

Liderul belarus a mai declarat că nu va accepta ca după adoptarea noii Constituții, cineva să falsifice sau să compromită alegerile în baza noii Legi fundamentale.

„Chiar dacă rezultatele nu vor fi acelea pe care mi-aș fi dorit. De ce? Pentru că poporul belarus trebuie să treacă prin ceea ce trebuie să treacă. Este mai bine acum, fără război, mai rău dacă acest război va fi provocat de către cineva din exterior”, a spus Lukaşenko.

Anterior, liderul belarus a declarat că proiectul actualizat al Constituției va fi supus discuției publice la începutul anului 2021. După cum a precizat șeful statului, se pregătește cea de-a treia ediție, întrucât cele două prezentate anterior nu i-a convenit.

Protestele în masă continuă în Belarus în urma rezultatelor alegerilor prezidențiale din august, care l-au dat pe Aleksandr Lukaşenko câștigător.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!