Magazinele vor fi redeschise în Belgia din 1 decembrie, a anunţat vineri premierul Alexander De Croo, în timp ce va rămâne în vigoare izolarea parţială, care a permis un reflux al contaminărilor de Covid-19, potrivit AFP, citat de News.ro. 

„Începând cu 1 decembrie, magazinele vor putea fi redeschise”, a declarat De Croo la televiziunea publică. Situaţia din ţara noastră se îmbunătăţeşte (…) dar este important să menţinem trendul”, a adăugat el, subliniind că sărbătorile de Crăciun şi de Anul Nou vor fi “diferite” anul acesta.

Belgia are una dintre cele mai importante scăderi a infectărilor din Europa, după Franţa. Alături de Elveţia, Spania şi Marea Britanie, este una dintre ţările care au impus măsuri foarte stricte.

Dar Belgia este şi printre cele mai afectate ţări de pandemie, înregistrând cel mai mare număr al victimelor în raport cu populaţia, cu 140 de decese la 100.000 de locuitori, urmată de Peru (109), Spania (95) şi Italia (87).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!