/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Moldova coordonează cu OMS posibilitatea de a obține vaccin anti-COVID pentru 20% din populația țării

missing
27 noiembrie 2020, ora 16:46

Ministerul Sănătății coordonează cu Organizația Mondială a Sănătății și Alianața Globală pentru Vaccinuri și Imunizări posibilitatea livrării vaccinului anti-COVID pentru 20% din populația Republicii Moldova. Totodată, Banca Mondială este disponibilă să finanțeze statele, în scopul asigurării cu vaccinuri anti-COVID, anunță Guvernul.

De asemenea, la ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică de astăzi, premierul Ion Chicu a menționat că s-a adresat prim-miniștrilor din statele baltice, Letonia și Lituania cu rugămintea ca să distribuie și Republicii Moldova o parte din cotele de vaccinuri pe care le vor primi în cadrul UE.

De asemenea, voi discuta și cu omologul meu din Ungaria, colegii din România și Federația Rusă ca aceste vaccinuri să fie livrate și Republicii Moldova, pe măsura în care vor trece toate testările și aprobările”, a declarat Ion Chicu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram