O bătrânică de 84 de ani a ajuns în secția de reanimare la spital după ce s-a intoxicat cu fum în propria casă. Incidentul a avut loc ieri în localitatea Bădicul Moldovenesc din raionul Cahul. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, femeia a pus salteaua în apropierea sobei, iar la scurt timp materialul de pe aceasta a început să mocnească.

Fumul dens a fost observat de rudele acesteia care trăiau în aceiași curte. Oamenii au intrat în casa cuprinsă de fum și au găsit femeia inconștientă în apropierea sobei. Bătrâna a fost evacuată de apropiați, care au și apelat serviciul medical, iar ulterior au stins cu forțe proprii salteaua. Femeia a primit îngrijiri, iar ulterior a fost transportată în secția de reanimare a spitalului raional. La moment starea acesteia este stabilă.

În acest context IGSU atenționează populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în special la exploatarea sobelor. Pompierii îndemnă oamenii să nu pună în preajma surselor de încălzire obiecte combustibile, lenjeriei de pat, sau piese de mobilier, întrucât temperatura ridicată poate duce la izbucnirea incendiilor.

De la începutul anului 2020, în Republica Moldova au avut loc 1602 incendii în care și-au pierdut viața 87 de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!