/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

PCRM se declară forță politică în opoziție principială față de președinta aleasă Maia Sandu

missing
27 noiembrie 2020, ora 12:19

Maia Sandu este o președintă neconstituțională, la fel cum până la ea a fost președintele Igor Dodon. Din punct de vedere al normelor juridice, între ei nu există absolut nicio diferență. Despre aceasta a declarat PCRM într-un comunicat de presă.

„Un stat este obligat să trăiască și să activeze conform legilor scrise, principala din acestea fiind Constituția. Orice acțiune care nu corespunde Legii Fundamentale este o crimă de stat. De asemenea, e complicat să fie înțeleasă legitimitatea morală și politică a președintelui învingător. Doar două milioane din cele 3,6 milioane de buletine de vot tipărite pentru al doilea tur de scrutin au rămas nesolicitate”, se arată în comunicat.

Potrivit Partidului Comuniștilor, aceștia au declarat boicot în primul tur al alegerilor prezidențiale: „ Putem considera că pe teritoriul Republicii Moldovei alegerile n-au avut loc, deoarece la secțiile de votare s-au prezentat mai puțin de 30 la sută din numărul alegătorilor”.

Aceștia mai spun că, chiar dacă l-au criticat pe Dodon din 2012, nu înseamnă însă că salută alegerea Maiei Sandu: „Între noi se află o enormă prăpastie doctrinară și ideologică”.

Mai mult, PCRM s-a declarat drept forță politică ce se află în opoziție principială față de președinta Maia Sandu.

„Totodată, noi suntem dispuși să sprijinim acele acțiuni care vor fi direcționate la lupta împotriva mafiei și corupției – în cazul în care această luptă nu a fost doar o promisiune electorală. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, de asemenea, insistă asupra faptului că „președintele” Sandu trebuie să-și îndeplinească principala sa promisiune electorală – să dizolve Parlamentul în cel mai scurt timp”, mai scriu aceștia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram