După ce ieri, în timpul ședinței Parlamentului, deputatul PAS Dumitru Alaiba i-a suspectat pe deputații grupului parlamentar „Pentru Moldova” de fals în acte, astăzi deputatul a depus o sesizare către Procuratura Generală. Aceasta, pentru că pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul „Moldasig”, a apărut semnătura lui Ilan Șor, cu toate că acesta nu se află în țară.

„Există suspiciuni rezonabile că nu el a semnat, lucru care e ilegal. Dacă se adeverește că s-a falsificat o semnătură, atunci e grav. Asta se pedepsește inclusiv cu pușcărie”, a menționat deputatul.

Amintim că, ieri, în timpul ședinței Parlamentului, deputatul PAS s-a arătat sceptic față de semnătura lui Ilan Șor pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul de la compania „Moldasig”, inițiativă ce i-a aparținut grupului „Pentru Moldova”, din care fac parte și deputații Partidului „Șor”.

„În cazul în care semnătura nu este al lui, aceasta este fals în acte eu înțeleg. Cum a fost semnat acest proiect de către Ilan Șor?”, s-a întrebat Alaiba.

De cealaltă parte, autorul proiectului Sergiu Sîrbu a spus că: „Este absolut tot legal. Vă rog să nu vă grăbiți în acuzații”. Cu o replică a venit și deputata Partidului „Șor” Marina Tauber: „A semnat cu pixul așa cum o fac toți. Ați întrebat, v-am răspuns”.

Deputații „Pentru Moldova” au venit cu o inițiativă care prevede constituirea unei Comisii de anchetă a tuturor circumstanțelor de preluare forțată (atacurilor raider) și acțiunilor subversive de pe piața financiară nebancară. Este vorba despre scandalul de la Moldasig, companie care în urma unei hotărâri de judecată a ajuns să fie gestionată de către două companii de audit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!