/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Proteste în Chile. Mii de oameni au cerut demisia președintelui Sebastian Pinera

missing
28 noiembrie 2020, ora 09:09

Mii de persoane au manifestat vineri la Santiago de Chile, cerând demisia preşedintelui conservator Sebastian Pinera pe fondul recrudescenţei protestelor şi al ciocnirilor violente cu poliţia, relatează AFP.

Aproximativ 10.000 de persoane, convocate pe reţelele de socializare, s-au adunat pe străzile din apropierea sediului guvernului, protejat de o puternică forţă de poliţie, pentru a manifesta pe bulevardul Alameda, principala arteră a capitalei chiliene.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa grupuri de bărbaţi care purtau cagulă şi care aruncau cu pietre şi au incendiat staţii de autobuz.

Zeci de protestatari care au inspirat substanţele chimice prezentau vărsături şi s-au prăbuşit la pământ, au declarat jurnalişti ai AFP, citați de Agerpres.

Această manifestaţie survine după mai multe zile de ciocniri între protestatari şi poliţie precum şi după marşul femeilor care a avut loc miercuri cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Amintim că, un val de proteste fără precedent a izbucnit în octombrie 2019 în Chile şi a fost întrerupt de pandemia de coronavirus, care a lovit puternic ţara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram