Violoncelista franceză Camille Thomas susţine recitaluri solo ale unor creaţii clasice în muzeele din Paris şi din jurul capitalei franceze, rămase fără vizitatori din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, demers care, speră artista, reprezintă o alinare adusă publicului larg în aceste vremuri tulburi, informează Reuters.

În timpul pandemiei, violoncelista a susţinut deja recitaluri în Palatul Versailles şi la Institutul Lumii Arabe, iar săptămâna viitoare este programată să cânte în Grand Palais, un vast spaţiu expoziţional situat în apropiere de Champs Elysees. Toate spaţiile culturale sunt închise din cauza lockdown-ului în plină desfăşurare în Franţa.

O înregistrare video a recitalului său susţinut la Muzeul Artelor Decorative din Paris în octombrie a fost vizualizată de 36.575 de ori pe YouTube până vineri, scrie Agerpres.

„Vreau să simbolizez prin aceste imagini singurătatea muzicienilor fără public, a muzeelor fără vizitatori”, a precizat Camille Thomas.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!