/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Emoționant. O violoncelistă franceză susţine recitaluri în muzeele rămase fără vizitatori din cauza pandemiei

missing
28 noiembrie 2020, ora 14:16

Violoncelista franceză Camille Thomas susţine recitaluri solo ale unor creaţii clasice în muzeele din Paris şi din jurul capitalei franceze, rămase fără vizitatori din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, demers care, speră artista, reprezintă o alinare adusă publicului larg în aceste vremuri tulburi, informează Reuters.

În timpul pandemiei, violoncelista a susţinut deja recitaluri în Palatul Versailles şi la Institutul Lumii Arabe, iar săptămâna viitoare este programată să cânte în Grand Palais, un vast spaţiu expoziţional situat în apropiere de Champs Elysees. Toate spaţiile culturale sunt închise din cauza lockdown-ului în plină desfăşurare în Franţa.

O înregistrare video a recitalului său susţinut la Muzeul Artelor Decorative din Paris în octombrie a fost vizualizată de 36.575 de ori pe YouTube până vineri, scrie Agerpres.

„Vreau să simbolizez prin aceste imagini singurătatea muzicienilor fără public, a muzeelor fără vizitatori”, a precizat Camille Thomas.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram