/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Gaze lacrimogene și grenade paralizante. A fost reținut un membru al opoziției, la protestele de duminică din Belarus

29 noiembrie 2020, ora 13:37

Protestele continuă în Belarus. În această duminică cel puțin zece persoane au fost reținute de către oamenii legii. Printre acestea se numără și un membru al Consiliului de coordonare al opoziției bieloruse Dmitrii Kruk, scrie meduza.io. 

În Belarus oamenii protestează de circa patru luni împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale. Mitingul din acestă duminică a fost denumit „Marșul Vecinilor”. Demonstranții ies în grupuri mici în sectoarele din orașe, iar apoi se adună în coloană pe străzile centrale.

Presa locală scrie că mai mulți protestatari au fost reținuți în orașele: Loshitsa, Uruchye și Dombrovka, pe străzile Voronyansky, Odintsov, Matusevich, Lobank și altele.

Martorii spun că în unele cazuri oamenii legii au folosit gazele lacrimogene și grenadele paralizante împotriva manifestanților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram