Protestele continuă în Belarus. În această duminică cel puțin zece persoane au fost reținute de către oamenii legii. Printre acestea se numără și un membru al Consiliului de coordonare al opoziției bieloruse Dmitrii Kruk, scrie meduza.io. 

În Belarus oamenii protestează de circa patru luni împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale. Mitingul din acestă duminică a fost denumit „Marșul Vecinilor”. Demonstranții ies în grupuri mici în sectoarele din orașe, iar apoi se adună în coloană pe străzile centrale.

Presa locală scrie că mai mulți protestatari au fost reținuți în orașele: Loshitsa, Uruchye și Dombrovka, pe străzile Voronyansky, Odintsov, Matusevich, Lobank și altele.

Martorii spun că în unele cazuri oamenii legii au folosit gazele lacrimogene și grenadele paralizante împotriva manifestanților.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!