/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Șapte jurnaliști din R. Moldova au participat la un program de studiu, finanțat de UE

29 noiembrie 2020, ora 21:03

Au analizat cum funcționează instituțiile centrale europene, au discutat cu europarlamentari și au vizitat Centrul de Informare al Uniunii Europene în Chișinău. Este doar o parte din programul de studiu finanțat de UE, la care au participat șapte jurnaliști din Republica Moldova. Timp de trei zile, aceștia au avut posibilitatea să-și împărtășească experiența și să dezbată cele mai actuale evenimente.

Programul de studiu la care au participat cei șapte jurnaliști, printre care și reportera tv8, Mihaela Dicusar, s-a desfășurat în perioada de 25 – 27 noiembrie. Deși acesta urma să aibă loc chiar la Bruxelles, din cauza pandemiei, reprezentanții presei s-au reunit la un complex turistic din țară, însă nu înainte de efectuarea testului la COVID-19 și doar cu respectare normelor antiepidemice. Astfel, timp de trei zile, jurnaliștii au analizat mecanismele de funcționare a instituțiilor UE centrale , a metodelor și experiențelor existente utile atât pentru mass-media, cât și pentru cursul politic al Republicii Moldova. Mai mult decât atât, pe lângă discuțiile pe care le-au purtat cu câțiva din reprezentanții instituțiilor centrale europene, aceștia au avut posibilitatea să discute cele mai fierbinți subiecte cu ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, dar și cu europarlamentarii Siegfried Mureșan și Dragoș Tudorache. Politicienii au dezbătut cu jurnaliștii inclusiv subiectul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

SIEGFRIED MUREȘAN, EUROPARLAMENTAR: „Maia Sandu va fi un președinte care, vă spun, am văzut-o la treabă în de aproape când a fost prim ministru, și care va negocia de la egal la egal cu toți partenerii internaționali, va negocia în folosul cetățenilor”.

Din cadrul programului nu a lipsit nici vizita la Europe Cafe, primul Centru de Informare al Uniunii Europene în Chișinău.Programul, care a fost finanțat integral de Uniunea Europeană, face parte din seria vizitelor de studiu organizate de Delegația UE pentru presa din Republica Moldova. Delegația UE organizează vizite de studiu destinate presei din anul 2015, pentru a facilita accesul direct la cunoașterea bunelor practici europene. Anterior vizite de studiu au avut loc în Letonia, Lituania, Polonia, Estonia și la instituțiile europene cu sediul la Bruxelles.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram