Cancelarul Angela Merkel s-a arătat împotriva planurilor unor guverne regionale din Germania de a lăsa hotelurile deschise de Crăciun, avertizând că există riscul ca pandemia de Covid-19 să se înrăutățească, notează Reuters, care citează surse din interiorul unei videoconferințe care a avut loc luni, scrie digi24.ro

Rata de infectare în mai multe landuri din Germania a crescut semnificativ în ultimele șapte zile, în ciuda carantinei parțiale introduse la începutul lunii noiembrie, cu scopul precis de a controla răspândirea virusului.

Săptămâna trecută, Merkel și premierii de stat au convenit ca anumite măsuri să fie relaxate înainte de sărbătorile de iarnă. Însă, într-o conferință video a conducerii partidului conservator care a avut loc luni, cancelarul german a spus că nu poate înțelege planurile unor state din nord și vest, unde epidemia este mai puțin severă, de a permite hotelurilor să se deschidă pentru ca familiile care locuiesc în zone îndepărtate să se reunească.

Participanții la întâlnire au declarat pentru Reuters că Merkel vede acest aspect ca fiind deosebit de riscant în ceea ce privește creșterea numărului de infecții pe tot teritoriul Germaniei. În ciuda părerii pe care o emite cancelarul Angela Merkel, liderii regionali au ultimul cuvânt cu privire la ceea ce se întâmplă în landurile din structura federală a Germaniei.

Intervenția lui Merkel ar fi avut loc cu puțin timp înainte de o reuniune a „cabinetului care se ocupă de problema coronavirusului”, la care se așteaptă ca miniștrii să discute în continuare și să stabilească cu exactitate ce măsuri se vor lua în fiecare zonă.

Săptămâna trecută, Angela Merkel și premierii celor 16 landuri germane au participat la o videoconferință în care s-a decis ca în perioada sărbătorilor de iarnă să fie permise reuniuni de până la 10 persoane din diferite familii, copiii cu vârste până la 14 ani nefiind incluși în acest calcul.

“Situația nu ne permite din păcate să anulăm restricțiile impuse în noiembrie. Restaurantele, barurile rămân închise, activitățile sportive și culturale sunt întrerupte, la fel ca și găzduirea de turiști în hoteluri. Măsurile se aplică, deocamdată, până pe 20 decembrie. Este însă probabilă o prelungire a lor”, spunea atunci Angela Merkel.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!