/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

S-a ajuns la limită! Șefa Direcției sănătate Chișinău. „Spitalele municipale nu mai au paturi pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19”

missing
30 noiembrie 2020, ora 09:08

Spitalele municipale nu mai au paturi libere pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Despre aceasta a declarat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, pe 30 noiembrie, în cadrul ședinței tradiționale de luni. 

„Situația este foarte gravă. Se denotă un pronostic nefavorabil. Incidența prin COVID-19 în luna noiembrie este în creștere în  comparație cu luna octombrie. Spitalele municipale nu mai au paturi. Chiar și cele din terapie intensivă sunt ocupate. Ne cătând că locuri în spitale nu mai sunt, instituțiile medicale dispun de echipamente de protecție și medicamente pentru tratamentul eficient al bolii, dar personalul medical este epuizat. Capacitatea de spitalizare este de 1 042 de paturi. În acest sens, sunt activate staționar 65 de paturi la Centrul de triere de la „MoldExpo”.

Potrivit șefului adjunct al Direcției sănătate, Boris Gîlcă pentru a soluționa criza din sistemul medical, la Spitalul Clinic Municipal Ftiziopneumologie vor fi pregătite alte 130 de paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. „Societatea trebuie să înțeleagă că s-a ajuns la limită, nu ieșim din casă dacă nu este necesar”, a spus Gîlcă.

Menționăm că în Chișinău au fost confirmate 45 328 de cazuri de COVID-19. 31 311 persoane s-au tratat, iar 761 au pierdut lupta cu noul coronavirus. Sub supravegherea medicilor se află 7 451 de suspecți. În Republica Moldova, bilanțul celor infectați a ajuns la 107 017 cazuri. 94 586 de pacienți s-au tratat, iar 2 290 au pierdut lupta cu infecția. 29 274 de persoane suspecte se află sub monitorizarea medicilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram