Spitalele municipale nu mai au paturi libere pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Despre aceasta a declarat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, pe 30 noiembrie, în cadrul ședinței tradiționale de luni. 

„Situația este foarte gravă. Se denotă un pronostic nefavorabil. Incidența prin COVID-19 în luna noiembrie este în creștere în  comparație cu luna octombrie. Spitalele municipale nu mai au paturi. Chiar și cele din terapie intensivă sunt ocupate. Ne cătând că locuri în spitale nu mai sunt, instituțiile medicale dispun de echipamente de protecție și medicamente pentru tratamentul eficient al bolii, dar personalul medical este epuizat. Capacitatea de spitalizare este de 1 042 de paturi. În acest sens, sunt activate staționar 65 de paturi la Centrul de triere de la „MoldExpo”.

Potrivit șefului adjunct al Direcției sănătate, Boris Gîlcă pentru a soluționa criza din sistemul medical, la Spitalul Clinic Municipal Ftiziopneumologie vor fi pregătite alte 130 de paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. „Societatea trebuie să înțeleagă că s-a ajuns la limită, nu ieșim din casă dacă nu este necesar”, a spus Gîlcă.

Menționăm că în Chișinău au fost confirmate 45 328 de cazuri de COVID-19. 31 311 persoane s-au tratat, iar 761 au pierdut lupta cu noul coronavirus. Sub supravegherea medicilor se află 7 451 de suspecți. În Republica Moldova, bilanțul celor infectați a ajuns la 107 017 cazuri. 94 586 de pacienți s-au tratat, iar 2 290 au pierdut lupta cu infecția. 29 274 de persoane suspecte se află sub monitorizarea medicilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!