/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Ar fi ținut forțat un consătean într-un șopron, în condiții de sclavie. Un bărbat din Șoldănești, reținut

missing
30 noiembrie 2020, ora 14:45

Un bărbat de 54 de ani din raionul Șoldănești a fost reținut de polițiști fiind învinuit că a ar fi ținut forțat un consătean într-un șopron, în condiții de sclavie. Victima are 32 de ani. Oamenii legii spun că timp de opt ani suspectul îl impunea forțat pe bărbat să execute lucrări în construcție și agricole. 

Învinuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Poliția spune că cei doi se cunosc pentru că sunt din aceeași localitate.

„Exploatarea victimei de către învinuit a avut loc prin profitarea de poziția de vulnerabilitate a acesteia, manifestată prin situație financiară precară, precum și prin aplicarea violenței periculoase pentru viață, sănătatea fizică și psihică a victimei”, spun oamenii legii.

Victima a fost identificată la domiciliul suspectului.  „Era încuiată într-un șopron cu un șurub metalic, în condiții de sclavie și fără facilități igienice minime”, spun polițiștii.

Victima a fost eliberată imediat și a beneficiat de consiliere psihologică, cu plasarea ulterioară într-o instituție specializată.

Potrivit legii, infracțiunea de trafic de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la șapte la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi, la cinci ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram