/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Misunea Socială Diaconia a organizat, în acest weekend, colectarea produselor alimentare

30 noiembrie 2020, ora 21:55

Weekend, marcat de fapte bune! Peste o mie de cumpărători, care au venit să-și facă proviziile la două rețele de supermarketuri din capitală, au fost îndemnați să doneze unele produse. Aceștia au primit pungi de la voluntarii de la Misiunea socială Diaconia, care le-au explicat cum pot dona. O condiție a fost ca alimentele să fie nealterate, astfel încât să devină prânzul unor persoane social vulnerabile, bătrâni sau chiar familii cu resurse financiare limitate.

„Vă îndemnăm să donați alimente persoanelor social vulnerabile, aici este o sacoșă unde puteți să puneți alimentele și să le donați la ieșire. – Bine!”

Pe domnul Petru l-am surprins și la ieșire. El spune că, din puținul lui și din pensia mică pe care o are, este gata să se împartă și cu ceilalți.

PETRU, CUMPĂRĂTOR: „Cum vă simțiți după ce ați făcut o donație? – Mai bine, cineva se va simți tot mai bine, măcar un mic ajutor, tot de la pensionari.”

Majoritatea oamenilor care au intrat în magazine au ales sa facă un bine și să doneze, cele mai multe produse oferite au fost crupele și conservele.

„Sper din tot sufletul produsele date să ajungă într-adevăr la oamenii care au nevoie și să mai doneze lumea ca să aibă toți ce pune pe masă de sărbători.”

„Un mic act de binefacere, cred că un rău oricând putem facem, un bine mai puțin, sper să ajungă la destinație bunurile și să fie binevenite.”

Responsabilii de proiectul Banca de Alimente spun că au reușit să mobilizeze locuitorii capitalei să împartă coșul lor de cumpărături cu cei ce nu au ce pune pe masă.

DIANA PAȘCAN, ASISTENTĂ DE PROIECT BANCA DE ALIMENTE: „Banca de alimente distribuie aceste produse distribuie aceste produse direct la ONG-uri, adică până acum cumva colectele care se organizau erau distribuite strict persoanelor social-vulnerabile iar acum o să fie împărțite la centre comunitare, diferite ONG-uri și diferite centre care ajută bătrânii și copiii social vulnerabili.”

Voluntarii au fost implicați pe tot parcursul zilei, ca să informeze oamenii despre produsele pe care le pot dona și pașii pe care trebuie să-i urmeze.

DORINA COSTIN, VOLUNTARĂ „DIACONIA”: „Din 100 % de oameni care intră, donează cam aproximativ 60%, 70%. În fiecare an când chiar și la Campania de Paști la fel cum și astăzi la Banca de Alimente sunt gata să fac o donație, astfel reprezint și eu faptul că nu doar mă uit cum oamenii donează dar aduc și un aport al meu.”

Proiectul Banca de alimente este la prima ediție și a fost lansat în cadrul săptămânii naționale de prevenire a risipei de alimente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram