O problemă, o idee, un pic de ambiție și un grant i-au umplut casa de arome. După o alergie severă la odorizantele auto comercializate pe piață, Olga Vasilcenco a redus chimia din viața sa de zi cu zi. Așa că a decis să producă ceva natural, pe bază de uleiuri esențiale. În prezent, ea le propune celor care au avut ocazia să-i cunoască produsele, o gamă de odorizante cu 12 arome diferite.

Olga Vasilcenco locuiește la Chișinău dar, de dragul afacerii, pe care o dezvoltă de ceva timp, parcurge zilnic un traseu până în satul Coșnița, raionul Dumbăsari, acolo unde își are propriul laborator. Doi ani în urmă, femeia a observat că face alergie la odorizantele care se vând pe la noi și a decis să-și creeze propria gamă, pe bază de uleiuri naturale.

„Mie îmi crea dureri de cap, deci, slăbiciuni era un disconfort la volan, care consider că nu trebuie să fie”.
„M-am gândit că ar fi bine ca să facem un produs care nu este periculos pentru sănătatea oamenilor și este inofensiv și aduce confort șoferilor, fiind la volan”.

Zis și făcut. Odată ce i-a venit ideea, femeia s-a apucat de treabă. S-a informat bine, a aplicat pentru un grant, pe care l-a câștigat în același an.

OLGA VASILCENCO, PRODUCĂTOARE DE ODORIZANTE: „Am aplicat la programul ,,Femeile în afaceri”.
„Am câștigat un grant în valoare de 165 de mii de lei. Din acest grant, noi am procurat utilajul necesar”.

Familia și, în special, soțul au fost cei care au susținut-o, zice Olga Vasilcenco. De fapt, ea spune că a fost un concept gândit și creat împreună. Ca și orice om de afaceri, aflat la început de cale, ea a întâmpinat multe greutăți, dar niciodată nu s-a gândit să se lase bătută.

OLGA VASILCENCO, PRODUCĂTOARE DE ODORIZANTE: „Au fost foarte multe eșecuri, au fost momente când începeam totul de la început, când lăsam mâinile în jos și ne susțineam unul pe altul să mergem înainte. Au fost și bariere financiare”.

Fiind printre puținii producători de odorizante naturale din Europa, și unicul de la noi din țară, femeia a fost nevoită să-și comande utilajul din străinătate și să apeleze la sfaturile unui specialist.

OLGA VASILCENCO, PRODUCĂTOARE DE ODORIZANTE: „Pentru acest domeniu, noi am beneficiat de o consultație în afara țării, pentru că nu am găsit aici un specialist în domeniu”.

„Femeia zice că, de la începutul pandemiei, trăiește într-o frică permanentă. Pentru mine, ar fi o catastrofă, dacă m-aș îmbolnăvi cu noul virus, pentru că, dacă îmi pierd mirosul, nu pot să lucrez și este foarte strașnic”.

În prezent, în laboratorul Olgăi Vasilcenco se produce o gamă de odorizante cu 12 arome diferite, inclisiv compoziții din lavanda, flori de tei, lămâie și paciulie.

REPORTER – LOREDANA EȘANU
IMAGINI – TUDOR BIGU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!