/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ S-a ajuns la limită. În spitalele din Chișinău nu mai sunt paturi libere pentru bolnavii de Covid-19

missing
30 noiembrie 2020, ora 21:26

Situația devine tot mai complicată, în spitalele din Chișinău. Acestea nu mai au paturi libere pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Pentru a suplini numărul de locuri pentru cei infectați, la Spitalul de tuberculoză din Chișinău vor fi amenajate încă 130 de paturi. Asta, în timp ce, la Centrul „Covid” de pe teritoriul MoldExpo, au fost activate deja 65 de paturi pentru pacienții confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Între timp, astăzi, au fost întregistrate 347 de cazuri noi de Covid-19, din 1074 de teste, iar 14 persoane și-au pierdut viața. Printre cei decedați în ultimele 24 de ore se află și un medic de familie din Ialoveni.

TATIANA BUCEARSCHI, ȘEFA DIRECȚIEI ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI SĂNĂTATE, PRIMĂRIA CHIȘINĂU: „Situația epidimiologică, prin Covid-19, în municipiul Chișinău, rămâne a fi foarte gravă. Se înregistrează o creștere continuă și uniformă a numărurilor de cazuri, inclusiv a cazurilor grave și foarte grave. Din păcate, spitalele, atât republicane, cât și municipale, nu au în prezent locuri. Toate paturile din terapia intensivă, destinate pentru adulți, sunt ocupate.”

În acest sens, potrivit șefului adjunct al Direcției Sănătate, Boris Gîlcă, la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie vor fi pregătite încă 130 de paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, iar alte peste 60 de locuri au fost activate la Centrul Covid.

BORIS GÂLCĂ, DIRECȚIA SĂNĂTATE, PRIMĂRIA CHIȘINĂU: „Probabil, vom avea aceste paturi suplimentare. S-ar putea ca, pe parcurs, ele să fie insuficiente, dar cea mai mare parte va fi cu echipamentele medicale. Ca niciodată, populația trebuie să fie foarte responsabilă și să înțeleagă că suntem acum la limită.

De la începutul pandemiei de Covid-19, în municipiul Chișinău au fost confirmate peste 45 de mii de cazuri de infecție. În Republica Moldova, bilanțul celor infectați a ajuns la peste 100 de mii, iar peste 2200 de oameni și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de virus. Menționăm că, în contextul instituirii stării de urgență pe întreg teritoriul republicii, din 30 noiembrie, curent, până în 15 ianuarie 2021, în capitală vor fi efectuate controale inopinate în unitățile de comerț, cluburi de noapte, restaurante, baruri. Cei care nu vor respecta măsurile impuse de Comisia municipală de Sănătate Publică, vot fi sancționați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram