Ministrul Justiției spune că există mai multe locații unde ar putea fi transferată Judecătoria Centru, dar nu a fost găsit deocamdată un loc exact, iar soluțiile identificate urmează a fi discutate cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Declarația a fost făcută de către Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, pe 1 decembrie.

„Noi acum suntem în proces de identificare și în principiu cu CSM am identificat o anumită formulă pentru a transmite un bun unde urmează să fie transferat, construit un alt sediu. În genere noi trebuie să construim Palatul Justiției pentru Chișinău.

Pentru Judecătoria Centru noi am discutat anumite soluții, o să le prezentăm. Sunt mai multe locații. Se discuta Biroul de Statistică, problema era dar unde-l transferăm. La Botanica s-a identificat un anumit spațiu, dar toate aceste lucruri urmează a fi discutate cu CSM-ul și sistemul judecătoresc”, a spus Fadei Nagacevschi.

Dimineața de 26 noiembrie curent a fost cu ghinion pentru angajații și cetățenii care au venit la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Clădirea arăta ca după război, podeaua fiind scoasă, iar peste tot erau aruncate la nimereală bucăți de beton. Câțiva muncitori care erau acolo au spus că este vorba despre lucrări de reparație.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!