/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Nu au rămas indiferenți: 4000 de kg de produse alimentare, donate în cadrul „Săptămânii de prevenire a risipei de alimente” 

missing
01 decembrie 2020, ora 11:43

Sute de oameni nu au rămas indiferenți și au răspuns îndemnului Băncii de Alimente, donând produse alimentare destinate pentru susținerea persoanelor nevoiașe. Datorită implicării și solidarizării, au fost adunate 4000 kg de produse alimentare, care vor ajunge în circa 28 de organizații, implicate în asistența diferitor categorii de oameni aflați în situații dificile. 

Produsele au fost colectate timp de două rețele de supermarketuri din Capitală, unde s-au implicat zeci de voluntari, care au informat cca 9000 de cumpărători despre problema risipei de alimente și modalitățile de prevenire.

„În această săptămână, pentru prima data s-a discutat atât de mult despre problema risipei de alimente. Ne bucurăm că acest subiect a fost în agenda zilei a presei, agenților economici, persoanelor publice, tinerilor, părinților și a copiilor, pentru că este o problemă ce ne privește pe fiecare. A fost un pas important spre conștientizarea problemei, iar implicarea atât în magazine, cât și a agenților economici ne inspiră. Mulțumim tuturor pentru contribuție și pentru distribuirea mesajului nostru”, Oleg Paraschiv, coordonator de proiect.

„Săptămâna națională de prevenire a risipei de alimente” este la prima ediție și are drept scop să sensibilizeze societatea, agenții economici și autoritățile publice asupra problemei risipei alimentare, dar și să inspire pentru ca ulterior fiecare să fie conștient că împreună, printr-un comportament responsabil putem salva tone de alimente și preveni foamea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram