„Vila prezidențială de la Condrița trebuie transformată în centru de plasament pentru femei”. De această părere sunt cei peste 60 de semnatari ai unei petiții online, inițiată de către activista civică Constanța Dohotaru.

Mai exact semnatarii sunt de părere că Vila prezidențială de la Condrița trebuie transformată într-un centru de plasament pentru victimele violenței sau hărțuirii domestice, unde femeile vor fi plasate temporar cu copiii săi.

Autorul petiției spune că conform unor date 73% din femeile R. Moldova sunt supuse cel puțin unei forme de violență din partea partenerului intim. Inițiativa a venit în contextul celor 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen.

Vila prezidențială de la Condrița este situată la o distanță de 35 de kilometri de Capitală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!