/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

Petiție: Vila prezidențială de la Condrița trebuie transformată în centru de plasament pentru femei

01 decembrie 2020, ora 23:55

„Vila prezidențială de la Condrița trebuie transformată în centru de plasament pentru femei”. De această părere sunt cei peste 60 de semnatari ai unei petiții online, inițiată de către activista civică Constanța Dohotaru.

Mai exact semnatarii sunt de părere că Vila prezidențială de la Condrița trebuie transformată într-un centru de plasament pentru victimele violenței sau hărțuirii domestice, unde femeile vor fi plasate temporar cu copiii săi.

Autorul petiției spune că conform unor date 73% din femeile R. Moldova sunt supuse cel puțin unei forme de violență din partea partenerului intim. Inițiativa a venit în contextul celor 16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen.

Vila prezidențială de la Condrița este situată la o distanță de 35 de kilometri de Capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram