Procurorul General, Alexandr Stoianoglo susține că este gată să se întâlnească cu președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu. Reacția vine după ce ieri, Maia Sandu a anunțat că va avea o discuție cu procurorul general pentru a afla care sunt „principalele impedimente în examinarea dosarului furtului miliardului”.

Procurorul General spune că este gata să discute cu Maia Sandu.

Alexandr Stoianoglo, procuror general: Unul din principalele obiective ale Procuraturii este colaborarea cu alte instituții de stat. Noi suntem gata să ne întâlnim cu dna Președintă și de a-i prezenta toate informațiile legate de activitatea organelor Procuraturii. Sunt sigur că după asta părerea doamnei Președintă  se va schimba și sper că o să fim auziți.”

Luni, 30 noiembrie, președinta aleasă, Maia Sandu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că după învestirea sa în funcție va avea o discuție cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo despre lipsa de progrese în dosarele de rezonanță, inclusiv furtul miliardului.

Cât despre audierea în plenul Parlamentului, Alexandr Stoianoglo a declarat că „nu vrea să participe la show-uri politice”.

„ Nu vrem să participăm la show-uri politice ale unor forțe politice în cadrul Parlamentului. Noi suntem cooperanți și gata să prezentăm orice informație bazată pe lege. Mai mult ca atât, nu există o bază legală pentru asta”, a menționat Stoianoglo.

Pe fundalul unor fluierări și proteste, Procurorul General și-a prezentat raportul pentru un an de activitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!