/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Procurorul General, gata să meargă la discuții cu președinta aleasă, Maia Sandu: „Sunt sigur că după asta părerea doamnei Președintă se va schimba”

missing
01 decembrie 2020, ora 10:30

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo susține că este gată să se întâlnească cu președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu. Reacția vine după ce ieri, Maia Sandu a anunțat că va avea o discuție cu procurorul general pentru a afla care sunt „principalele impedimente în examinarea dosarului furtului miliardului”.

Procurorul General spune că este gata să discute cu Maia Sandu.

Alexandr Stoianoglo, procuror general: Unul din principalele obiective ale Procuraturii este colaborarea cu alte instituții de stat. Noi suntem gata să ne întâlnim cu dna Președintă și de a-i prezenta toate informațiile legate de activitatea organelor Procuraturii. Sunt sigur că după asta părerea doamnei Președintă  se va schimba și sper că o să fim auziți.”

Luni, 30 noiembrie, președinta aleasă, Maia Sandu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că după învestirea sa în funcție va avea o discuție cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo despre lipsa de progrese în dosarele de rezonanță, inclusiv furtul miliardului.

Cât despre audierea în plenul Parlamentului, Alexandr Stoianoglo a declarat că „nu vrea să participe la show-uri politice”.

„ Nu vrem să participăm la show-uri politice ale unor forțe politice în cadrul Parlamentului. Noi suntem cooperanți și gata să prezentăm orice informație bazată pe lege. Mai mult ca atât, nu există o bază legală pentru asta”, a menționat Stoianoglo.

Pe fundalul unor fluierări și proteste, Procurorul General și-a prezentat raportul pentru un an de activitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram