/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Au uitat de cărți pentru câteva ore. De data aceasta tinerii din cadrul Centrului de Tineret „Casa Ignatius”, de la AO „Concordia. Proiecte Sociale” s-au implicat într-o activitate de cooking

missing
01 decembrie 2020, ora 08:10

Și dacă a venit ziua de vineri, ultima zi din săptămână, când pot respira puțin mai relaxat, după ore, au dat cărțile pentru câteva ore la o parte, și-au pus șorțul și au mers la bucătărie. Vorbim despre tinerii din cadrul Centrului de Tineret „Casa Ignatius”, de la AO „Concordia. Proiecte Sociale”, care, tradițional, în ziua de vineri, sunt implicați într-o activitate de cooking. Aici învață cum să pregătească cele mai gustoase bucate, selectate pentru ziua respectivă. De data aceasta au ales să facă plăcinte.

DANIEL IERHAN, BENEFICIAR PROIECT: „Eu cred că o să ne prindă bine când vom fi independenți, când vom ieși de sub protecția concordiei. (MUSCA) Când vom avea propria noastră familie.”

Ghidați de specialiștii de la AO „Concordia. Proiecte Sociale”, pregătesc meniul și merg să cumpere produsele necesare.

MARIANA BOGDAN, ASISTENT SOCIAL AO „CONCORDIA PROIECTE SOCIALE”: „Dat fiind faptul că majoritatea dintre ei vin din servicii rezidențiale, nu mulți au avut posibilitatea de a participa prea des la pregătirea mesei. Activitatea constă în planificarea unui meniu, în elaborarea unei liste de ingrediente necesare. Procurarea acestor ingrediente.”

De altfel, aceasta nu este singura activitate a tinerilor. Proiectul „Yes Abilitarea Tinerilor pentru o Dezvoltare Durabilă” prevede o serie de activități care sunt menite să contribuie la integrarea socială și profesională a tinerilor ieșiți din sistemul de protecție, cum ar fi cursuri auto, de limba engelza etc.

TATIANA ZALOJ, MANAGER PROIECT TINERET AO „CONCORDIA PROIECTE SOCIALE”: „Printre aceste activități se numără și cea organizată astăzi aici, este un curs de gătit pentru tinerii beneficiari, care a fost precedat de o serie de lecții, citite de un nutriționist în alimentație sănătoasă. La fel avem și alte ateliere, cursuri de dezvoltare personală.”

Scopul principal al proiectului este incluziunea socială și economică a tinerilor lăsați fără îngrijire părintească din Republica Moldova, prin consolidarea perspectivelor pentru o viață independentă. Tinerii ne spun că le place foarte mult aici și nu vor să se gîndescă la ziua când vor părăsi acest proiect.

DANIEL IERHAN, BENEFICIAR PROIECT: „Cred că nu voi pleca de aici. O să-mi închiriez o cameră aici.”

Proiectul „Yes Abilitarea tinerilor pentru o dezvoltare durabilă” a fost finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. Printre principalele obiective sunt reducerea sărăciei, sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecție în tranziția spre o viață independentă și oferirea unei educații de calitate. Proiectul a început pe 1 octombrie 2018 și se va încheia la sfârșitul acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram