Un incendiu de proporții s-a produs, azi dimineață, într-o gospodărie individuală din sectorul Râșcani al capitalei. Flăcările au fost atât de puternice, încât s-au extins spre casele vecine, iar fumul dens s-a văzut mai din toate colțurile orașului. Pompierii au reușit să localizeze incendiul în aproximativ o oră. Din fericire nimeni nu a avut de suferit.

Potrivit martorilor, incendiul ar fi izbucnit în jurul orei 9 dimineața, într-o casă de locuit de pe strada Cărăbușilor din sectorul Râșcani al capitalei. Pentru a localiza flăcările, au fost antrenate 4 echipaje de intervenție. Purtătoarea de cuvânt de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a MAI, Liliana Pușcașu, spune că circumstanțele și cauzele incendiului urmează să fie stabilite.

LILIANA PUȘCAȘU, PURTĂTOARE DE CUVÂNT IGSU: „Ajunși, pompierii au stabilit că arde acoperișul unei case de locuit cu un singur nivel. În urma arderii, nu au fost raportate victime. Potrivit primelor informații, incendiul a afectat o construcție auxiliară din preajmă și acoperișul casei – în proporție de 40%. Incendiul a fost localizat la ora 10 și 7 minute”.

CĂTĂLINA GRAUR, REPORTERĂ TV8: „Potrivit informațiilor, casa care a început să ardă, este una veche, din lemn, iar pe acoperiș era carton asfaltat, fapt ce a făcut ca flăcările să nu se lase potolite ușor”.

Întrucât, în această zonă, casele sunt amplasate foarte aproape una de alta, vecinii au tras o sperietură zdravănă.

„Stăteam culcată pe pat, în casă, și am văzut fumul că vine încoace, înspre fereastră. Eu am ieșit afară și strigam în gura mare deja la vecinii ceia, dar nu ieșea nimeni, iar flacăra era mai mare și mai mare”.

CRISTINA, VECINĂ: „Am închis ușile și cred că, în 15 minute, am auzit cum pocnesc geamurile. Speriată, am intrat în camera și am văzut copacul aprins, temperatură foarte mare. Am văzut că s-a topit căldarea de la balcon, mi-am dat seama că se aprinde perila de lemn de la balcon. În toată cocioaba asta locuiau patru familii, dintre care unul servea băuturi alcoolice, cred că a uitat țigara aprinsă sau soba, nu știu”.

La doar câțiva metri distanță de casa care a luat foc se află o construcție cu mai multe etaje, care a fost afectată de flăcări. Din cauza că acestea s-au extins foarte violent și cu repeziciune, geamurile s-au spart, iar pereții au prins a se înnegri.

ION MACOVEI, PROPRIETARUL CASEI VECINE: „Sticlele, practic, toate sunt afectate de sus până jos, sunt stricate. Fațada casei, vedeți, s-a pornit spre ardere. Sunt unele locuri, unde și acum iese aburi din casă, ceea ce spune că temperatură foarte mare a fost”.

Potrivit echipei de pe ambulanță, care se aflau la fața locului, nimeni nu se afla în casă, atunci când a izbucnit incendiul. Respectiv, nimeni nu a avut de suferit.

REPORTERĂ- CĂTĂLINA GRAUR
IMAGINE- TUDOR BIGU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!