/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ala Blaj: „Primele ferestre au fost produse în garajul părinților, iar primului client i-am livrat marfa cu o mașină închiriată”

10 decembrie 2020, ora 17:45

Acum 15 ani, soții Ala și Igor Blaj puneau temelia unei companii cu mari ambiții, pe care azi o cunoaște lumea sub numele dePlastRegal, fiind una din companiile de top de producere a ferestrelor și ușilor din Republica Moldova – toate pornind de la plăcerea de a munci cot la cot.

Chiar dacă de la început producerea se întâmpla într-un mic garaj al familiei, asta nu-i speria, deoarece vedeau departe o fabrică bine organizată, cu valori și viziuni clar stabilite încă de la lansare. Aceasta, inclusiv, a ajutat compania să se dezvolte în continuare, în ciuda crizei generate de pandemie. Mai mult, soții au folosit această perioadă ca pe-un prilej de a crea un nou produs. Au schimbat unele utilaje pentru a putea satisface necesitățile pentru piața europeană. Nu și echipa. Au ținut morțiș s-o păstreze intactă, funcțională, în tot acest timp.

„Am învățat că multe lucruri se pot schimba peste noapte și nimeni nu poate fi imun la ele. Astfel, ne-am concentrat pe ceea ce putem face și nu pe ceea ce nu putem”, spune Ala Blaj.

În continuare, vedeți cum a început povestea PlastRegal, pe ce piloni se ține compania, care e filosofia acesteia, cum a depășit criza provocată de COVID și multe alte lucruri curioase pe care le istorisește generos Ala Blaj.

Din culisele PlastRegal

De la începutul căsniciei am iubit să muncim împreună. Așa a și luat naștere PlastRegal: din dorința de a petrece cât mai mult timp în doi. Ca soție, mereu îmi doream să-mi ajut soțul în cadrul serviciului, dar era imposibil atât timp cât a lucrat ca angajat. Îmi plăcea cum gândea, cum oferea soluții diverse, îmi plăcea ce auzeam că face la serviciu. Consideram că, deși este jurist după studii, în inimă era un mare inginer.

Venim din familii în care se punea accent pe libera dezvoltare profesională. Eu am iubit mult matematica, ceea ce m-a și motivat să-mi fac studiile în acest domeniu. Igor, deși iubea animalele, a absolvit facultatea de drept din cadrul USM. Domeniul construcției era departe de ce urma să alegem în viitor. ????

Marea idee

Primele gânduri cu privire la producerea ferestrelor din PVC au fost atunci când munca lui Igor se intersecta cu un atelier de producere a ferestrelor. Fiind curios, a absorbit cu ușurință esența acestei industrii. Astfel, a apărut ideea de a produce, pentru început, ferestre și uși din PVC.

Până a defini o structură organizațională pentru producere, ne-am ciocnit cu multe momente interesante. Primele ferestre au fost produse în garajul părinților, iar primului client i-am livrat marfa cu o mașină închiriată. Aceste lucruri nu ne speriau, deoarece noi vedeam departe o fabrică bine organizată, cu responsabilitate față de clienți. Aici matematica și abilitățile de inginer ale lui Igor au fost oportune, trezindu-ne interesul pentru dezvoltarea unei companii profesioniste.

Filosofia și valorile companiei

Calitate, calitate și calitate  – aceasta este ceea ce ne reprezintă și ceea ce ne motivează să îmbunătățim încontinuu toate procesele. De asemenea, satisfacerea clienților cu cele mai inovaționale tehnologii este punctul slab al lui Igor. Îi place să cerceteze tot ce e nou. Căci, unde nu sunt schimbări, nu sunt progrese. Aceasta este filosofia noastră. Tindem mereu să ne dezvoltăm potrivit cererii noilor generații și ultimelor inovații pe piață.

O zi de muncă la PlastRegal

Este încă un pas spre realizarea noilor idei și satisfacerea noilor necesitați. Granița între muncă și timp liber a evoluat odată cu identificarea valorilor familiei și ale companiei. În timp ce creșteau copiii, am înțeles cât de important este să le plantăm valori omenești, iar noi, ca părinți, să ne consolidăm relația de cuplu. Nu a fost ușor să trecem de la un regim instabil la 5 zile lucrătoare, de la 08:00 la 18:00. Dar, în prezent, ne bucurăm de un orar bine definit.

Unicitate
Întotdeauna ne-am dorit să le vorbim și altora despre atitudinea pe care o manifestăm față de produsele și clienții noștri. Am lucrat mult asupra unui site (www.plastregal.md) care să ne reprezinte și să transmită o descriere cât mai potrivită. Experiența acumulată timp de 15 ani ne motivează să spunem că oferim produse de care ne mândrim. Cum le-am descrie? De calitate, de durată și de încredere.

Echipa

Suntem o echipă de suflet din 10 persoane. Fiecare își cunoaște bine rolul și cu cea mai mare responsabilitate îl îndeplinește. Asta ne face organizați și productivi. Toți urmărim aceleași valori care ne unesc în atingerea obiectivelor stabilite. Criteriile de selecție a noilor colegi sunt simple: la bază trebuie să fie iubirea față de munca prestată și responsabilitatea față de clienții companiei.

Din pandemie

Pandemia am folosit-o ca pe-un prilej de a crea un nou produs. Am avut timp pentru a cunoaște bine produsul și a-l promova pe piață. Ne-am concentrat pe ceea ce putem face și nu pe ceea ce nu putem.

Buna dispoziție este un factor important care ne ghidează în această perioadă. Ne-am bucurat să colaborăm cu unele persoane publice care au vorbit despre gama noastră de produse și despre atitudinea plină de suflet pe care o trăim aici la PlastRegal. Am schimbat unele utilaje pentru a putea satisface necesitățile pentru piața europeană. Categoric intactă a rămas frumoasa noastră echipă. Continuăm să oferim soluții necesare, utile și de durată.

Lecții cu optimism

Speranța unui viitor mai bun ne menține echilibrul și optimismul. Am învățat că multe lucruri se pot schimba peste noapte și nimeni nu poate fi imun la ele. Important să perseverăm în ceea ce facem, stabilindu-ne obiective rezonabile. Iată de ce, planul nostru de viitor este să păstrăm ceea ce am creat, cu multă dăruire, în toți acești ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram