Curtea Constituțională (CC) nu se poate pronunța, deocamdată, cu privire la legalitatea alegerilor prezidențiale. Aceasta, deoarece instanțele de judecată încă nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală. Despre aceasta CC a anunțat într-o notă infromativă.

„Potrivit articolului 122 din Codul electoral, în termen de 10 zile de la primirea actelor de la Comisia Electorală Centrală, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor depuse conform procedurilor stabilite de legislaţie, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă legalitatea alegerilor. Având în vedere faptul că instanțele de judecată nu au soluționat în mod definitiv toate contestațiile în materie electorală, Curtea nu se poate pronunța, deocamdată, cu privire la legalitatea alegerilor. Pentru a afla data pronunțării, vă rugăm să urmăriți site-ul Curții Constituționale”, se arată în anunț.

Amimntim că, pe 1 și 15 noiembrie în Republica Moldova au avut loc alegeri prezidențiale. În urma turului doi, Maia Sandu a obținut 57,72% din numărul total de voturi, iar Igor Dodon – 42, 28%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!