Guvernul a reacționat după ce mai multe fracțiuni politice s-au opus proiectului Hotărârii de Guvern privind politica bugetar fiscală și vamală pentru anul 2021. Potrivit consilierului în cumunicare al Guvernului, Boris Harea, deputații urmează să voteze mâine proiecte importante pentru oameni în etate, medici, pedagogi, dar și pentru cei plecați peste hotare.

„Guvernul vine cu soluții pragmatice pentru realitățile economice și sociale prin care trece Republica Moldova și țările lumii. Deputații responsabili analizează situația realist și urmează să vină cu propuneri prin amendamente. Ei planifică să voteze propunerile Guvernului și măsurile practice pentru cetățeni, prin creșterea salariilor medicilor și pedagogilor și a altor categorii bugetare, prin creșterea pensiilor și pentru o viață mai bună tuturor. De asemenea, deputații vor vota pentru locuri de muncă celor aflați acasă și celor plecați peste hotare. Constructiv identificăm soluții pentru mediului de afacere și pentru dezvoltarea economiei. Acestea sunt propunerile Guvernului care nu are dreptul la populism și la speculații neacoperite financiar”, menționează Boris Harea.

Amintim că, după ce au fost aprobate de către Guvern, în ședința din 30 noiembrie, Hotărârea de Guvern privind politica bugetar fiscală și vamală pentru anul 2021, dar și legea privind bugetul de stat pentru anul viitor, acestea au stârnit indignarea mai multor fracțiuni politice. Potrivit deputaților, în proiectele bugetelor pentru anul 2021 au fost identificate mai multe probleme grave, care ar putea prejudicia statul cu zeci de milioane de lei.

Citește și: /DOC/ Filip avertizează că bugetul țării riscă să fie prejudiciat cu 160 de milioane de lei. „Guvernul a admis o șmecherie legată de țigări”

Citește și: /VIDEO/ „Boțesc astfel încât să nu iasă în lumină toate nedreptățile”. PAS cere Guvernului să retragă proiectele politicii fiscale și bugetului de stat

Citește și: Alexandr Slusari: „În proiectele bugetelor pentru anul 2021 au fost identificate mai multe probleme grave”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!