Fostul preşedinte al României, Trăian Băsescu, a declarat că are de gând să depună din nou actele pentru a obține cetăţenia Republicii Moldova.

„Basarabia e țara mea. Mi-a luat Dodon cetățenia, dar sper să mi-o redea Maia Sandu. Când ești acolo, în Basarabia, ești acasă”, a spus fostul preşedinte român la România Tv.

În iunie 2016, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu şi soţia sa au devenit şi cetăţeni ai Republicii Moldova.

Ulterior, în 2017, Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească fostului preşedinte al României. Pe 8 noiembrie 2018, fostul preşedinte Traian Băsescu a rămas oficial fără dubla cetăţenie, iar Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău îi respingea la acea dată recursul la decizia anterioară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!