/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Gata cu „luxul prezidențial”? Igor Dodon anunță că a plecat de la reședința prezidențială de la Condrița

missing
02 decembrie 2020, ora 20:32

Igor Dodon a eliberat reședința prezidențială de la Condrița! Anunțul a fost făcut chiar de către președintele în exercițiu, în cadrul unei emisiuni televizate. Nu se știe, însă, când mai exact a părăsit edificiul și ce lucruri a luat de acolo. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Președinției, Igor Dodon împreună cu familia, s-a mutat de ceva timp de la vilă în propria casă, iar de la Condrița, potrivit acesteia, ar fi fost luate doar lucrurile personale. Astăzi, porțile erau supravegheate de doi agenți de pază, care însă au evitat să ne ofere detalii. Conform bugetului aprobat pentru anul 2020, pentru activitatea instituției prezidențiale, dar și a vilei, au fost alocate 35,5 de milioane de lei.

IGOR DODON, PREȘEDINTE ÎN EXERCIȚIU:De la Condrița am plecat deja. Important să nu distrugă. După anul 2009, au mai fost dintre aceștia, care promiteau marea și sarea și după aceea au distrus totul acolo.”

Declarația a fost făcută, aseară, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune. Nu este clar, însă, ce lucruri și-a luat Igor Dodon de la vila de la Condrița.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Vila prezidențială din Codrii Moldovei se află după acest gard imens. Reședința de vacanță, situată la o distanta de 35 de kilometri de capitala, se întinde pe o suprafață de peste 500 de hectare.”

Aici avem așa ceva făcut pentru păsări. Avem cucoși, iată aici sunt curcani. Când am venit încoace nu era nimic. Am făcut așa, gospodărește.  Avem și câțiva stupi. 14 stupi. Colectăm anual 200 de kg de miere. Iată așa seră avem. Ideea este a soției. Castraveți de la președinte din seră. I-am pus irigare artificială.”

Nu ezita să se laude nici cu beciul, în care ținea diverse conserve.

Astăzi, la porțile vilei stăteau doi agenți de pază, care nu ne-au putut spune, însă, când mai exact a părăsit Igor Dodon cu familia edificiul și ce lucruri și-a luat cu el. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Președinției, Igor Dodon împreună cu familia s-a mutat de la Reședința de la Condrița în propria casă și și-a luat de acolo doar lucrurile personale. Despre ce lucruri este vorba, ea nu a precizat.

„Ce lucruri și-a luat dumnealui de aici? – Noi nu cunoaștem, toate întrebările la serviciul de presă. – Dar când a plecat de aici? – Nu cunoaștem, noi ne schimbăm. – Atunci, ce lucruri și-a luat de aici? – Am spus: nu cunoaștem. – Dar Maia Sandu a fost pe aici? – Nu avem dreptul să spunem”.

În 2016, când a devenit președintele țării, întreținerea vilei de la Condrița se ridica la 2,3 milioane de lei. În fiecare an, costurile s-au tot majorat. Am încercat să aflăm cât a costat bugetul de stat întreținerea reședinței, în anul 2020, dar purtătoarea de cuvânt a Președinției a spus că, pentru a intra în posesia acestei informații, este nevoie de o solicitare oficială. Cert este că, anul acesta, atunci când a fost aprobat bugetul de stat, pentru întreținerea clădirii Președinției, dar și a vilei de la Condrița, cheltuielile publice s-au ridicat la 35 de milioane de lei, cu 2,3 milioane mai mult decât anul trecut. Anterior, Igor Dodon a argumentat majorarea sumei prin faptul că angajații au trecut în clădirea proaspăt renovată, pentru întreținerea căreia este nevoie de o sumă mai mare de bani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram