/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Încă o expoziție, dedicată medicilor care luptă cu coronavirusul, a fos­t vandalizată

missing
02 decembrie 2020, ora 21:20

Un nou act de vandalism în Chișinău. Încă o expoziție emoționantă, dedicată medicilor din prima linie, care luptă cu coronavirusul, a fost vandalizată. De această dată, a fost deteriorat ansamblul fotografic, amplasat în Scuarul Catedralei Mitropolitane. Acesta este compus din lucrările lui Mihai Vengher, cel care a simțit pe pielea proprie impactul virusului și, prin urmare, știe, nu din auzite, cât costă ajutorul medicilor, în astfel de situații.

„Îi ajutăm, ca să ne poată ajuta!” – acesta e sloganul expoziției. Astăzi, însă, cu greu puteau fi deslușite chipurile și emoțiile din fotografiile realizate de Mihai Vengher, care au drept scop să transmită, cât este de grea munca medicilor, care luptă pentru viața fiecărui bolnav de Covid. O parte dintre cele 150 de poze au fost distruse, în toiul nopții, fiind împroșcate cu vopsea de culoare neagră. Dis-de- dimineață, un muncitor de la Moldpres se chinuia să curețe fiecare fotografie în parte, fiind foarte nedumerit și supărat de gestul vandalilor.

„Aceștia nu sunt oameni, dar nebuni. Cred că s-a supărat că doctorul nu l-a lecuit.”

Și trecătorii s-au arătat nemulțumiți de acțiunile vandalilor și spun că este mare păcat să-și bați joc de creația unui om, care a depus mult efort, pentru a o realiza.

„Consider că e foarte urât. Cu părere de rău, așa e mentalitatea noastră, până când. Nu am ajuns la un nivel mai înalt, ca cel european. Consider că avem de lucru.”

„Cred că este o părere evidentă, e urât. Lipsă de respect, lipsă de cultură, lipsă de gust, lipsă de educație.”

„Mi se pare că e o lipsă de cultură. Îmi pare rău pentru educația care au primit-o și… Moldova! Poate se va schimba ceva.”

Conform ofițerului de presă, dacă vor fi identificate persoanele care au comis acest act de vandalism, vor fi trase la răspundere.

NATALIA STATI, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, POLIȚIA CAPITALEI:La fața locului, au mers angajații Inspectoratului de Poliție a sectorului Buiucani, unde au stabilit că au fost date cu vopsea patru panouri. Cazul este înregistrat. Polițiștii întreprind toate măsurile, pentru a identifica persoanele care au comis această faptă.”

Amintim că nu este pentru prima dată, când expozițiile de fotografii dedicate medicilor din prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus sunt distruse de vandali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram