Un nou act de vandalism în Chișinău. Încă o expoziție emoționantă, dedicată medicilor din prima linie, care luptă cu coronavirusul, a fost vandalizată. De această dată, a fost deteriorat ansamblul fotografic, amplasat în Scuarul Catedralei Mitropolitane. Acesta este compus din lucrările lui Mihai Vengher, cel care a simțit pe pielea proprie impactul virusului și, prin urmare, știe, nu din auzite, cât costă ajutorul medicilor, în astfel de situații.

„Îi ajutăm, ca să ne poată ajuta!” – acesta e sloganul expoziției. Astăzi, însă, cu greu puteau fi deslușite chipurile și emoțiile din fotografiile realizate de Mihai Vengher, care au drept scop să transmită, cât este de grea munca medicilor, care luptă pentru viața fiecărui bolnav de Covid. O parte dintre cele 150 de poze au fost distruse, în toiul nopții, fiind împroșcate cu vopsea de culoare neagră. Dis-de- dimineață, un muncitor de la Moldpres se chinuia să curețe fiecare fotografie în parte, fiind foarte nedumerit și supărat de gestul vandalilor.

„Aceștia nu sunt oameni, dar nebuni. Cred că s-a supărat că doctorul nu l-a lecuit.”

Și trecătorii s-au arătat nemulțumiți de acțiunile vandalilor și spun că este mare păcat să-și bați joc de creația unui om, care a depus mult efort, pentru a o realiza.

„Consider că e foarte urât. Cu părere de rău, așa e mentalitatea noastră, până când. Nu am ajuns la un nivel mai înalt, ca cel european. Consider că avem de lucru.”

„Cred că este o părere evidentă, e urât. Lipsă de respect, lipsă de cultură, lipsă de gust, lipsă de educație.”

„Mi se pare că e o lipsă de cultură. Îmi pare rău pentru educația care au primit-o și… Moldova! Poate se va schimba ceva.”

Conform ofițerului de presă, dacă vor fi identificate persoanele care au comis acest act de vandalism, vor fi trase la răspundere.

NATALIA STATI, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, POLIȚIA CAPITALEI:La fața locului, au mers angajații Inspectoratului de Poliție a sectorului Buiucani, unde au stabilit că au fost date cu vopsea patru panouri. Cazul este înregistrat. Polițiștii întreprind toate măsurile, pentru a identifica persoanele care au comis această faptă.”

Amintim că nu este pentru prima dată, când expozițiile de fotografii dedicate medicilor din prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus sunt distruse de vandali.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!