/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Scandal la CNPF. Platon este acuzat că ar fi intrat abuziv la ședința CNPF, ajutat de bodyguarzi

missing
02 decembrie 2020, ora 20:22

A fost scandal la Comisia Națională a Pieții Financiare, acolo unde controversatul om de afaceri Veceslav Platon a dat buzna la ședința comisiei. Potrivit directorului instituției, pe ordinea de zi a fost pusă în discuție deblocarea situației de la compania de asigurări – Moldasig. Tot el ne-a spus că pe Platon nu l-a chemat nimeni la ședință și că ar fi intrat abuziv, lucru negat de acesta din urmă.

Însoțit de ofiteri de pază, Veaceslav Platon ar fi intrat cu tensiune în clădirea unde își are sediul Comisia Națională a Pieții Financiare, ca să participe la întrevederea staff-ului Moldasig cu șefii comisiei. Deși directorul instituției a declarat că Platon a intrat fără permisiune, paznicul de la ușă spune că îmbrânceli nu au fost.

“Au fost altercații între dumnevoastră și paza domnului Platon? -Nu.”

Ieșit în fața presei, Platon a refuzat să ne spună cine sunt bodygarzii care îl însoțesc și a negat că a intrat abuziv la ședința CNPF-ului.

SINCRON: VEACESLAV PLATON: De ce mergeți cu pază și aici ați venit cu pază? -Prieteni am spus asta încă în Iulie într-un interviu unde am răspuns la toate aceste întrebări, chiar la Tv8.-Azi ați venit cu pază, v-ați bătut cu cineva?-Eu niciodată nu mă bat cu nimeni, sunt un om pașnic.-Dar ați venit cu pază.-Eu tot timpul sunt cu paza.-De ce?-Încă odată vă spun, după lege nu pot să vorbesc despre asta.-Este paza dumnevoastră particulară?- Nu este paza mea unicul lucru care pot să spun.”

Platon mai spune că este acționar la compania de asigurări și, respectiv, susține că are dreptul să participe la ședințele la care se decide soarta companiei. După ce a făcut declarații pentru presă, acesta a urcat într-un Mercedes de lux care era parcat pe strada Vasile Alecsandri.

Directorul Comisiei Naționale a Pieții Financiare, Valeriu Chițan, ne-a spus că astăzi la ora 15 a fost organizată o întrevedere la solicitarea celor de la Moldasig, pentru a pune în discuție deblocarea situației create la compania de aisgurări.

VALERIU CHIȚAN, DIRECTOR CNPF: Noi am autorizat participarea a 3 manageri sectoriali operaționali plus reprezentantul companiei de audit, Ne-am pomenit în incinta clădirii cu și cu alte persoane neautorizate este vorba despre Veceslav Platon și de alte două persoane care nu i-am cunoscut până astăzi. Personalul nostru nu a dorit să se comporte așa într-un mod necivilizat.”

În 2016, în momentul în care Veaceslav Platon a fost arestat în dosarul furtului miliardului, acesta controla 10 companii- acționare la Moldasig, se spune într-o investigație realizată de Cutia Neagră. Sub bănuiala că acestea acționau în mod concertat și pentru că s-ar fi eschivat de la prezentarea informațiilor, CNPF a decis la doar câteva luni după arestarea lui Platon anularea acțiunilor acestor firme și emiterea altora pe care Moldasig să le scoată la vânzare.

Decizia CNPF prin care Platon a rămas fără controlul asupra Moldasig a fost luată în timp record – de doar două săptămâni, în aceeași perioadă când au fost anulate acțiunile companiilor lui Platon în mai multe bănci și companii de asigurări pe care le controla.

Controversatul businessman a calificat atunci acțiunile CNPF drept un atac raider și răfuială din partea lui Vladimir Plahotniuc. Moldasig este una dintre cele mai mari companii de asigurări de pe piața moldovenească, cu o cotă de 13,8 %. Asiguratorul are printre cele mai mari active dintre companiile de asigurări – aproape jumătate de miliard de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram