/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Și grupul „Pro Moldova” se arată nemulțumit de proiectul legii bugetului: În loc să ajute oamenii, protejează interese

missing
02 decembrie 2020, ora 14:35

Și grupul „Pro Moldova” se arată nemulțumit de proiectele politicii bugetar-fiscale și bugetului de stat prezentate de către Guvern. Într-un briefing de presă la Parlament, deputatul Andrian Candu a declarat că în loc să ajute populația, Executivul protejează anumite interese. 

„Republica Moldova trece printr-o situație extrem de dificilă din punct de vedere a crizei pandemice, crizei sociale și crizei economice. În loc Guvernul să vină să dea o mână de ajutor societății, populației, vine cu propuneri și idei care sunt bazate mai mult pe lobby, protejarea unor interese pe anumite domenii și chiar cu unele propuneri inexplicabile în contextul actual”, a declarat Andrian Candu.

Alesul poporului se arată nedumerit de ce taxa TVA trebuie majorată cu patru puncte procentuale, ceea ce potrivit lui ar putea duce la creșterea prețurilor la produsele agricole, de ce Guvernul plafonează taxele locale, de ce Executivul urmează să scutească de impozit anumite companii sau industrii.

„Sunt foarte multe lucruri inexplicabile prin abordarea pe care o are Guvernul astăzi. Am văzut lucruri foarte stranii mai ales în ceea ce ține de industria tutunului. Acest Guvern trebuie să plece”, a spus alesul poporului, care acum un an a votat pentru demiterea Guvernului Maiei Sandu și a acordat vot de încredere Executivului în frunte cu Ion Chicu.

Amintim că și fracțiune PAS solicită Guvernului să retragă proiectele politicii bugetar-fiscale și bugetului de stat și să vină cu altele în loc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram